Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Izmir'de sorulari yanitladi:Halil Fidan- "TEKNOFEST, dünyada esi benzeri olmayan bir etkinlik. Ticari maksatlarla yapilmayan, tümüyle sosyal ve aslinda sessiz bir devrim. Bu anlamda kendisini (Elon Musk'u) de bekleriz. Buradaki bu ruhu da yasamasi onun için de bir ilk olacak"

Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Izmir'de sorulari yanitladi:Halil Fidan- "TEKNOFEST, dünyada esi benzeri olmayan bir etkinlik. Ticari maksatlarla yapilmayan, tümüyle sosyal ve aslinda sessiz bir devrim. Bu anlamda kendisini (Elon Musk'u) de bekleriz. Buradaki bu ruhu da yasamasi onun için de bir ilk olacak"

IZMIR (AA) - TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi (T3 Vakfi) Mütevelli Heyeti Baskani Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in essiz bir etkinlik oldugunu ve buradaki ruhu, girisimci Elon Musk'un da yasamasini istedigini söyledi.

Selçuk Bayraktar, Çigli Havaalani'nda, T3 Vakfi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi yürütücülügünde düzenlenen, Anadolu Ajansinin 9. kez global iletisim ortagi oldugu organizasyonun açilisinin ardindan, insansiz savas uçagi "Bayraktar Kizilelma" önünde gazetecilerin sorularini cevaplandirdi.

Bayraktar, TEKNOFEST'in, Cumhuriyetin 100'üncü yilina yakisir sekilde Istanbul ve Ankara'dan sonra Izmir'de de büyük bir coskuyla kapilarini açtigini söyledi.

Kentte yagmur ihtimaline karsi ziyaretçilerin meteorolojiyi kontrol etmelerini, yagmurluk, semsiye gibi tedbirleri alarak gelmelerini isteyen Bayraktar, "Yagmurda da TEKNOFEST'te faaliyetler oluyor ama tabii elbette yagmurluk gibi semsiye gibi unsurlari unutmamalarini tavsiye ediyoruz. Bunun yaninda toplu tasimayi tercih etmelerini, önden kayit yaptirmalarini da rica ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Bayraktar, baska bir gazetecinin, her yil TEKNOFEST'in kendi rekorunu kirdigini ve bu anlamda Izmir'de de yeni bir rekorun kirilmasinin beklenip, beklenmedigini sorusu üzerine, "600 binden fazla kayit var. Genelde kaydolanlarin çok daha fazlasi geliyor. Bakalim, nasip." dedi.

Dünyada kisa pistli gemilere konuslanabilen ilk SIHA olmasi planlanan Bayraktar TB3'ün ne zaman havalanacagiyla ilgili soruya Bayraktar, söyle yanit verdi:

"TEKNOFEST öncesinde yer testleri için ve sonrasinda gerçeklesecek uçus testleri için Çorlu'ya intikal etti yakin bir zamanda testlerimizi basariyla tamamlayarak ilk uçusunu gerçeklestirmeyi hedefliyoruz. Bu karadan uçus olacak. Ilerleyen zamanlarda da insallah gemiden testlerine baslayacagiz."

- "Onun için de ilk olacak"

Selçuk Bayraktar, bir gazetecinin, SpaceX ve Tesla Motors sirketlerinin kurucusu Elon Musk'un festivale davet edildigini hatirlatarak, "Ikiniz yan yana gelmek ister misiniz?" seklindeki sorusunu söyle yanitladi:

"TEKNOFEST dünyanin en büyük teknoloji etkinligi, teknoloji festivali. Özellikle teknoloji yarismalarini barindirmasi ve içinde ruhuyla birlikte büyük bir dönüsüm rüzgari olmasi TEKNOFEST'in ögrenilmis çaresizlige ve gelecege, gelecegin teknoloji trendlerine atilan bir adim olmasi çok önemli. TEKNOFEST, dünyada esi benzeri olmayan bir etkinlik. Ticari maksatlarla yapilmayan, tümüyle sosyal ve aslinda sessiz bir devrim. Bu anlamda kendisini de bekleriz. Buradaki bu ruhu da yasamasi onun için de bir ilk olacak."

Türkiye'nin gelistirdigi SIHA'larin tüm dünya tarafindan takip edildigini anlatan Bayraktar, söyle devam etti:

"Dünyanin en fazla ülkesine ihraç edilmis oldu Bayraktar TB2. Az önce uçus gösteri gösterisi yapiyordu ama bizleri asil mutlu eden sey sadece bu yil 1 milyondan fazla ögrenci basvurdu teknoloji yarismalarimiza. Teknolojinin tüm diger sivil alanlarinda, saglikta yapay zekadan, biyoteknolojiden inovasyona, biyomedikalden akilli ulasim teknolojilerine dünyaya damgasini vuracak nice Türk girisimleri çikacak. Bu bayragi çok daha öteye de tasiyacaklar. Semalarimiza kadar çikarttigimiz bu bayragi, uzaya ve teknolojinin tüm diger sivil alanlarina çikarmalari, açikçasi beni bu çok daha fazla heyecanlandiriyor."

Selçuk Bayraktar, Ankara'da ve Izmir'de ilk defa teknoloji yarismalari disinda TEKNOFEST Girisim Yarismalari baslattiklarini, 10 kategoride yarisma düzenlendigini bunlarin 6'sini Ankara'da tamamlandiklarini, 4'ünün de Izmir'de devam ettigini de ifade etti.