Bakan Kacir, Güney Kore Bilim, Bilgi ve Haberlesme Teknolojileri Bakani Jong-Ho ile görüstüMehtap Yilmaz Özdemir

Bakan Kacir, Güney Kore Bilim, Bilgi ve Haberlesme Teknolojileri Bakani Jong-Ho ile görüstüMehtap Yilmaz Özdemir

ANKARA (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Güney Kore Bilim, Bilgi ve Haberlesme Teknolojileri Bakani Lee Jong-Ho ile bilim ve teknoloji alanlarindaki isbirliklerini konustuklarini belirtti.

Kacir, sosyal medya hesabindan, 24. Dünya Bilgi Forumu'na katilmak üzere gittigi Güney Kore'nin baskenti Seul'de yaptigi görüsmelere iliskin paylasimda bulundu.

Dünya Bilgi Forumu toplantilarinda, Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi ile teknolojik dönüsümünü anlattigini bildiren Kacir, su degerlendirmelerde bulundu:

"Invest in Türkiye tarafindan yatirimcilara yönelik düzenlenen resepsiyonda, Koreli yatirimcilari ülkemize davet ettim. Türkiye'nin nitelikli ve genç insan kaynagi, sanayi sektörleri deger zincirlerinde sahip oldugu konumu, planli sanayi altyapilari, lojistik avantajlar ve uluslararasi anlasmalar sayesinde sundugu ihracat firsatlari, 85 milyon nüfusu ve 60 milyondan fazla yabanci ziyaretçisiyle büyük ölçekli iç pazari, sahip oldugu dogal kaynaklari ve güçlü Ar-Ge, girisimcilik ve inovasyon ekosistemi, yatirimcilar için essiz olanaklar sunuyor. Birlikte büyük islere imza atabiliriz."

- "Yenilikçi teknolojiler, savunma havacilik ve nükleer enerjiye odaklanabiliriz"

Kacir, Güney Kore Bilim, Bilgi ve Haberlesme Teknolojileri Bakani Lee Jong-Ho ile bilim ve teknoloji alanlarindaki isbirliklerini konustuklarini da belirtti. Görüsmenin detaylarini aktaran Kacir, sunlari kaydetti:

"Yari iletkenlerden yapay zekaya, birlikte Ar-Ge yapabiliriz. Henüz endüstriyel ölçekte çip üreticilerden biri olmasak da, özellikle savunma sanayi sistemlerindeki çip üretim kabiliyetlerimizi, yapay zeka konusunda atmakta oldugumuz adimlari, yapay zekanin etik çerçevesine iliskin bakis açimizi, AB Ufuk Avrupa programlarindaki etkinligimizi paylastim. Güney Kore'nin, 40 yili askin zamandir mikroelektronik ve yari iletken teknolojilerine yaptigi yatirim, teknolojide elde ettigi basarinin temel unsuru. Is birliklerimiz iki ülkeye de katki sunacak."

Dünya Bilgi Forumu Baskani Chang Dae Whan ile de Türkiye ve Güney Kore iliskilerinde atilabilecek adimlari istisare ettiklerine deginen Kacir, "Güney Kore medyasina verdigim mülakatlarda iki dost ülkenin insanlik yararina birlikte basarili olacaklarini paylastim. 3 alana odaklanabiliriz: Yenilikçi teknolojiler, savunma havacilik ve nükleer enerji." ifadelerini kullandi.