Içisleri Bakani Soylu, Gaziosmanpasa'da lise açilisinda konustu:Fatih Ulas- "Türkiye'yi terörden arindirdik, güvenligini, istikrarini sagladik ve annelerin, babalarin endise etmeyecegi bir Türkiye'yi hep beraber olusturabilme kabiliyetine sahip olduk" - "Biz bu genç nüfusumuzla beraber etrafimizdaki cografya ve dünyaya bu gençlerle beraber ecdadimizin bize biraktigi emaneti bir sekilde aktarmaya çalisiyoruz"

Içisleri Bakani Soylu, Gaziosmanpasa'da lise açilisinda konustu:Fatih Ulas- "Türkiye'yi terörden arindirdik, güvenligini, istikrarini sagladik ve annelerin, babalarin endise etmeyecegi bir Türkiye'yi hep beraber olusturabilme kabiliyetine sahip olduk"
- "Biz bu genç nüfusumuzla beraber etrafimizdaki cografya ve dünyaya bu gençlerle beraber ecdadimizin bize biraktigi emaneti bir sekilde aktarmaya çalisiyoruz"

ISTANBUL (AA) - Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Türkiye'yi terörden arindirdik, güvenligini, istikrarini sagladik ve annelerin, babalarin endise etmeyecegi bir Türkiye'yi hep beraber olusturabilme kabiliyetine sahip olduk." dedi.

Istanbul'dan AK Parti milletvekili adayi olan Soylu, Gaziosmanpasa'da Vefa Poyraz Anadolu Lisesi açilisinda yaptigi konusmada, kendisinin de Gaziosmanpasa'da büyüdügünü hatirlatarak, Bekir Sami Dedeoglu Ilkögretim Okulu, Rami Ortaokulu ve Plevne Lisesi'nde okuduktan sonra bir yil Karadeniz Teknik Üniversitesinde, sonra da dört yil Istanbul Üniversitesi Isletme Fakültesinde egitim aldigini anlatti.

Soylu, kendi ögrenciliginde Yerli Mali Haftasi'ni evlerinde yapilan kekleri okula götürerek kutladiklarini, simdi ise TEKNOFEST ile kutlandigini ifade etti.

Türkiye'nin savunma sanayisinin, teknolojisinin, yerli ve milli üretiminin birçok alanda geldigi noktaya dikkati çeken Soylu, "En önemlisi, sizin yasayacaginiz Türkiye'yi terörden arindirdik, güvenligini, istikrarini sagladik ve annelerin, babalarin endise etmeyecegi bir Türkiye'yi hep beraber olusturabilme kabiliyetine sahip olduk." dedi.

Türkiye'nin geleceginin aydinlik, oldugunu söyleyen Soylu, sunlari söyledi:

"Türkiye Yüzyili'nda dünyanin hangi ülkesine seyahat ederseniz edin, yerli ve milli pasaportumuzla, onu uzattiginizda ay-yildizi görenlerin saygiyla ayaga kalktigi bir Türkiye yolculugunu insallah hep birlikte gerçeklestirelim. Cumhurbaskani'miz bir Togg arabasi yapti, Türkiye ilk kez kendi yerli ve milli arabasini yapti. Siz belki bes tane Togg arabasi, bes tane yerli ve milli araba yapacaksiniz. Çünkü yol açilmistir. Biz bir milli muharip uçagi yaptik, siz önümüzde belki daha fazla uçaklar, daha fazla gemiler yapacaksiniz. Yolcu uçaklari yapacaksiniz ve bütün dünyanin parmak isirmasina sebebiyet teskil edeceksiniz."

- "Size, olan itimadimiz tamdir"

Türkiye'nin Avrupa'ya karsi üstünlügünden birinin genç nüfusu oldugunu vurgulayan Soylu, "Onlar yaslaniyorlar, biz bu genç nüfusumuzla beraber etrafimizdaki cografya ve dünyaya bu gençlerle beraber ecdadimizin bize biraktigi emaneti bir sekilde aktarmaya çalisiyoruz. Size çok güveniyoruz, size çok inaniyoruz. Siz gençler olarak bütün dünyaya medeniyetimizin bütün cografyasinin degerlerini naksedeceksiniz, dünyadaki zulümleri bitireceksiniz, magdur olan bütün ülkelerin insanlarina kardeslik elini uzatacaksiniz. Selçuklu'nun, Osmanli'nin bize biraktigi o adalet ve hakkaniyet mirasini o insanlik mirasini ve kardeslik mirasini bütün insanlikla paylasacaksiniz. Size, olan itimadimiz tamdir." diye konustu.

Içisleri Bakani Soylu, Gaziosmanpasa'daki okul ziyaretinin ardindan Sariyer Maslak'ta Türk Musevi Cemaatini ziyaret etti.