Down sendromlu milli sporcular, Padova'da "Erik dali" ile açilis seremonisine gittiFatih Çakmak

Down sendromlu milli sporcular, Padova'da "Erik dali" ile açilis seremonisine gittiFatih Çakmak

PADOVA (AA) - Down sendromlu milli sporcular, Italya'nin Padova kentinde baslayan Avrupa Sampiyonasi'nin açilis seremonisinin yapilacagi kent meydanina ellerinde Türk bayraklari ve "Erik dali" dinleyerek gitti.

Padova'nin tarihi meydani Prato della Valle'de düzenlenen sampiyonanin açilis seremonisine Türkiye'den 35 sporcu ile 65 kisilik kafile katildi. Seremonide toplamda 21 ülkeden 514 sporcu yer aldi.

Açilis seremonisinin yapildigi kent meydanina çikan tarihi Via Umberto Caddesi'nin basinda toplanan 21 ülkenin heyeti ve sporculari kendi bayraklariyla yürürken, milli sporcular "Erik dali" sarkisi esliginde oynayarak, coskulu ve neseli bir sekilde "Türkiye" tezahüratlari da yaparak kent meydanina yürüdü.

Coskulu bir kalabalik ile yapilan açilis seremonisinin ardindan sporcular, yarin yapacaklari ilk karsilasmayi beklemeye basladi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Baskan Vekili Sadettin Akçi, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Türkiye Milli Takimlari sampiyonanin hep favorisi, çocuklarimiz çok iyi hazirlandi. Bugün de sporcularimiz her bransta yarisma yerlerinde ilk antrenmanlarini yaparak kendilerini gösterdi. Yarin ilk müsabakalarina çikacaklar, çok sayida altin madalya kazanacagimiza, birçok madalya alacagimiza inaniyorum." diye konustu.

Sampiyona için dün aksam saatlerinde Padova'ya ulasan alti branstaki (Futsal, basketbol, atletizm, yüzme, judo ve masa tenisi) milli sporcular, bugün yarismaya katilacaklari salonlarda ve açik sahada ilk antrenmanlarini bazi rakipleriyle birlikte gerçeklestirdi.

Organizasyon, 10 Eylül'de ödül töreniyle sona erecek.