Savasta kendini ispatlayan Türk savunma ürünleri ilgi odagi olduGöksel Yildirim- Ukrayna'ya ihraç ettigi balistik koruyucu plaka ve yeleklerle Ukrayna-Rusya savasinda önemli bir sinav veren Nurol Teknoloji, Londra'daki DSEI 2023 fuarinda ürünlerini "Savasta kanitlanmis korumanin gücüne tanik olun" mesajiyla sergiledi - Savasin ardindan Ukrayna'ya birkaç yüz bin balistik koruyucu plaka ve balistik yelek ihraç eden sirket, Italya ordusu, Polonya ve Almanya polisi, Hollanda özel harekat polisi, Bel

Savasta kendini ispatlayan Türk savunma ürünleri ilgi odagi olduGöksel Yildirim- Ukrayna'ya ihraç ettigi balistik koruyucu plaka ve yeleklerle Ukrayna-Rusya savasinda önemli bir sinav veren Nurol Teknoloji, Londra'daki DSEI 2023 fuarinda ürünlerini "Savasta kanitlanmis korumanin gücüne tanik olun" mesajiyla sergiledi
- Savasin ardindan Ukrayna'ya birkaç yüz bin balistik koruyucu plaka ve balistik yelek ihraç eden sirket, Italya ordusu, Polonya ve Almanya polisi, Hollanda özel harekat polisi, Bel

LONDRA (AA) - GÖKSEL YILDIRIM - Ukrayna-Rusya savasinda Ukraynali güvenlik güçleri için temin edilen Türk savunma sanayisi ürünü balistik koruyucu plaka ve yelekler muharebe sahasinda kendisini ispatlayip ilgi odagi oldu.

Türk savunma sanayisi bünyesinde ileri teknik seramik ve zirh sistemleri üretimi gerçeklestiren Nurol Teknoloji, Londra'da düzenlenen dünyanin önde gelen savunma sanayisi bulusmalarindan Uluslararasi Savunma ve Güvenlik Ekipmanlari Fuari'nda (DSEI 2023) ürün ve kabiliyetlerini sergiledi.

Nurol Teknoloji fuarda, Ukrayna-Rusya savasinda Ukrayna ordusu tarafindan kullanilan ve yüksek koruma seviyesiyle dikkati çeken balistik koruyucu plakalari ön plana çikardi.

Durdurdugu fiseklerden izler tasiyan plakalar, "Savasta kanitlanmis korumanin gücüne tanik olun" mesajiyla sergilendi. Plakalarin yaninda ayrica Ukraynali askerlerin savas sirasinda kullandigi ve çatismalarda kullanicisini hayatta tutan ürünlerin fotograflarina yer verildi.

AA muhabirinin aldigi bilgilere göre, balistik zirh çözümleri alaninda önemli bir tedarikçi haline gelen Nurol Teknoloji, Ukrayna-Rusya çatismasi sirasinda Ukrayna'nin savunma yeteneklerinin güçlendirilmesinde önemli rol oynadi.

Çatismalarin hizla arttigi dönemde Nurol Teknoloji, Ukrayna'nin askeri altyapisini güçlendirmek için gelismis balistik zirh çözümlerinin temininde katkilar sagladi. Son teknolojiyle donatilan balistik zirh ürünleri, Ukraynali askerlerin korunmasi ve hayatta kalma kabiliyetinin artirilmasinda etkili oldu. Ortaya konulan çözümler savas ortaminda üstün balistik direnç, dayaniklilik ve manevra kabiliyeti sundu.

Bu kabiliyetlerle 2022 yili basindan beri devam eden Ukrayna-Rusya savasinda, Ukrayna devletinin ihtiyaci olan birkaç yüz bin balistik koruyucu plaka ve balistik yelek temin edildi. Ukrayna'nin ihtiyaçlari dogrultusunda söz konusu ürünlerin teslimatina devam ediliyor.

- Yurt içinde ve disinda tercih ediliyor

Nurol Teknoloji ayrica Italya ordusu, Polonya ve Almanya polisi, Hollanda özel harekat polisi, Belçika polisi ve ordusunun ihtiyaçlarini karsiliyor.

Sirket bugüne kadar 5 kitada ve 60'tan fazla ülkede kalifiye olmus, savas ve farkli operasyon sartlarinda kendini kanitlamis ürünler teslim etti. Ürünler arasinda 15 milyondan fazla seramik tile, 800 binden fazla monolitik seramik gögüs plaka, 1 milyondan fazla balistik plaka, 500 binden fazla balistik yelek, 15 binden fazla balistik koruyucu kalkan bulunuyor. Bunun yaninda 350'den fazla kara, hava ve deniz platformlarina balistik zirh çözümü saglandi, 6 bin metrekareden fazla platform yüzey alanina koruma uygulandi. Yapisal balistik çözüm alaninda ise 2 bin 500'den fazla ürün güvenlik güçlerine emniyetli çalisma alanlari olusturuyor.

Türkiye'nin balistik koruma ihtiyacinin yaklasik yüzde 95'ini karsilayan Nurol Teknoloji, hafif ve yüksek koruma özelligi tasiyan ürünlerle kullanicilarina avantaj sagliyor. Balistik personel koruma çözümlerinin yani sira balistik koruyucu kalkan ürünleri de sahada basariyla görev yapiyor.