TEKNOFEST Izmir'de yogunluk hafta sonu daha da arttiHalil Sahin- Teknoloji meraklilarinin sabah saatlerinden itibaren doldurdugu festival alanina giden yollarda uzun araç kuyruklari olusu

TEKNOFEST Izmir'de yogunluk hafta sonu daha da arttiHalil Sahin- Teknoloji meraklilarinin sabah saatlerinden itibaren doldurdugu festival alanina giden yollarda uzun araç kuyruklari olusu

IZMIR (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi yürütücülügünde düzenlenen havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Izmir'in dördüncü gününde ziyaretçi sayisi daha da artti.

AA'nin 9. kez global iletisim ortagi oldugu, Çigli Havaalani'ndaki TEKNOFEST, dördüncü gününde de hava gösterileri ve diger etkinliklere ev sahipligi yapiyor.

Basladigi 27 Eylül'den bu yana yogun bir ilgi gören festivalde ziyaretçi sayisinin bugün daha da fazlalastigi gözlendi.

Çevre yolu ve Izmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi çevresinde uzun araç kuyruklari olusturdu.

Kilometreleri bulan araç kuyrugunda beklemek istemeyen bazi ziyaretçiler, araçlarini uygun yerlere park edip yolun kalan kismini yürüyerek kat etmeyi tercih etti.

- "Beklenti büyük"

Araçlarini park edip yürümeyi tercih edenlerden 43 yasindaki Serkan Baslik, AA muhabirine, Almanya'nin Köln sehrinde yasadigini ve tatillerini TEKNOFEST'e göre ayarladiklarini söyledi.

TEKNOFEST'i ilk kez ziyaret edeceklerini dile getiren Baslik, "Izmir'de ablamiz, Isparta'da annemiz babamiz var. Tabii onlari da ziyaret edecegiz ama önceligimiz TEKNOFEST oldu. Daha önce sadece televizyondan izledik. Beklentimiz büyük tabii. Özellikle Kizilelma'yi çok merak ediyoruz." dedi.

Serkan Baslik'in esi Hilal Baslik da üç çocuklariyla etkinlige geldiklerini belirterek TEKNOFEST'in gurur verici bir organizasyon oldugunu, o nedenle tatil planini bu organizasyona göre yaptiklarini aktardi.

Baris Kocaman da esi Berna ve 11 aylik bebekleriyle, Ödemis ilçesinden festivale geldiklerini söyledi. Bebeklerinin de festivalde olmasini arzuladiklarini ifade eden Kocaman, "Çekirdekten alismasi için getirdik." diye konustu.

Gençlerin gelistirdigi projeleri çok merak ettigini dile getiren Kocaman, "Çocuklarimizin, gençlerimizin bu konuda gayet basarili oldugunu düsünüyorum. Ayni zamanda tabii ki savunma sanayimizin silahlarini, uçaklarini görmek için geldik." ifadesini kullandi.

Arkadaslariyla Bayburt'tan gelen üniversite ögrencisi Fatih Memis de "Özellikle Akinci'yi merak ediyoruz." dedi.