Türk Kizilay öncülügündeki ekipler 2,5 milyon kisinin beslenme ihtiyacini karsiliyorGökhan Balci,Mesut Karaduman- Türk Kizilay Genel Müdürü Ibrahim Altan:- "Su ana kadar yaklasik 240 milyon ögün sicak yemek dagitildi"

Türk Kizilay öncülügündeki ekipler 2,5 milyon kisinin beslenme ihtiyacini karsiliyorGökhan Balci,Mesut Karaduman- Türk Kizilay Genel Müdürü Ibrahim Altan:- "Su ana kadar yaklasik 240 milyon ögün sicak yemek dagitildi"

KAHRAMANMARAS (AA) - GÖKHAN BALCI/MESUT KARADUMAN - Türk Kizilay Genel Müdürü Ibrahim Altan, deprem bölgesinde 450 ekibin yaklasik 2,5 milyon kisinin beslenme ihtiyacini karsiladigini söyledi.

Altan, AA muhabirine, Türk Kizilayin Türkiye Afet Müdahale Plani çerçevesinde, deprem bölgesinde beslenme görevini yürüttügünü belirtti.

Türk Kizilayin liderligindeki beslenme platformu üyeleri ile yurdun her yerinden kurumlar, sirketler ve bireylerin, beslenme hizmeti için harekete geçtigini ifade eden Altan, "Toplamda binden fazla ekip, 5 binden fazla noktada beslenme hizmeti verdi. Vatandasimiza bir bardak çaydan bir kase çorbaya, pesinden sicak yemege, tostlara, atistirmaliklara kadar büyük bir hizmet verildi. Su ana kadar yaklasik 240 milyon ögün sicak yemek dagitildi." dedi.

Altan, depremin üzerinden geçen iki ayda beslenme hizmeti veren bazi ekiplerin, bölgede çalismalarin düzene girmesiyle evlerine döndügünü aktardi.

Sahada 450 civarindaki ekibin bölgedeki ihtiyaci karsiladigini vurgulayan Altan, "Yaklasik 2,5 milyon insanimiz bundan istifade etmeye devam ediyor. Bu, ramazan boyunca devam edecek. Ramazandan sonra da birinci kademede prefabriklere yerlesecek vatandaslarimiz artik yemeklerini kendi zevklerine, damak tatlarina göre yapmaya baslayacaklar. Onlara gida dagitilacak. Çadirda kalan vatandaslarimiza sicak yemek dagitmaya devam edecegiz." diye konustu.

- "Köy ve mahallelerde 3 bin küsur noktaya ekiplerimiz gida paketleri dagittilar"

Altan, depremin ardindan ellerindeki yaklasik 50 bin çadiri AFAD'a tahsis ettiklerinin altini çizerek, su degerlendirmede bulundu:

"AFAD, çadirlari kademe kademe 8 noktadaki depolarindan çekerek bölgelerde kurdu. Daha sonra yurt disindan Uluslararasi Kizilay-Kizilhaç Teskilatlari Federasyonu üyelerinden yaklasik 50 bin kadar çadir getirdik, onlari da AFAD'a teslim ettik. Böylelikle hemen hemen 100 bin çadiri AFAD'a teslim etmis olduk. Su anda çadir ihtiyaci yok gözüküyor, insallah da olmaz."

Türk Kizilay ekiplerinin, afetzedelere destek için sahaya indigine deginen Altan, sunlari söyledi:

"Psikososyal destek ekiplerimiz sahada çalismalar yaptilar. Toplum merkezlerindeki görevlilerimiz, psikologlarimiz, sosyal çalismacilarimiz sahaya indiler. Gönüllü ögretmenlerimiz egitim, çocuklarin üniversiteye hazirligi için gayret ettiler. Gezici saglik ekipleri olusturduk. Onlar özellikle köylerde, hastaneye gelemeyen vatandaslarimizin birinci basamak saglik hizmetleri konusunda çalismalar yapiyorlar. Halen bu çalismalar sürüyor. Köy ve mahallelerde 3 bin küsur noktaya ekiplerimiz gida paketleri dagittilar."