GÜNCELLEME - ABD Disisleri Bakani Blinken, "DEAS'in yeniden ortaya çikmasini engelleme"ye odaklanilmasini istediDildar Baykan Atalay- Blinken, Suriye ve Irak'ta DEAS'tan kurtarilan bölge için yaklasik 150 milyon dolarlik yardim taahhüdünde bulundu DETAYLAR EKLENDI

GÜNCELLEME - ABD Disisleri Bakani Blinken, "DEAS'in yeniden ortaya çikmasini engelleme"ye odaklanilmasini istediDildar Baykan Atalay- Blinken, Suriye ve Irak'ta DEAS'tan kurtarilan bölge için yaklasik 150 milyon dolarlik yardim taahhüdünde bulundu

DETAYLAR EKLENDI

ANKARA (AA) - ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Suudi Arabistan'da düzenlenen DEAS'la Mücadele Küresel Koalisyonu toplantisinda, "DEAS'in yeniden ortaya çikmasini engellemeye odaklanmaliyiz." dedi.

Resmi ziyaret kapsaminda Riyad'da bulunan Blinken, DEAS'la Mücadele Küresel Koalisyonu toplantisinda bir konusma yapti.

Blinken, konusmasinda, "Asiricilar, yeniden saldirilar yapmak için firsat kolluyor. DEAS'in hedefi olan ülkelerde istikrari saglamak için koydugumuz hedeflere bagli kalmaliyiz." degerlendirmesinde bulundu.

Antony Blinken, Twitter'dan yaptigi paylasimda da "ABD ve DEAS'la Mücadele Küresel Koalisyonu'nun 86 üyesi, asiricilara ve terörün yeniden ortaya çikmasina karsi mücadeleye devam edecektir. DEAS'i, Suriye ve Irak'ta sahada yendik, yeniden ortaya çikmasini engellemeye odaklanmaliyiz." ifadesini kullandi.

ABD Disisleri Bakani Blinken, baska bir gönderisinde ise "Bati Afrika'daki ülkelerden mevkidaslarimla verimli bir görüsme yaptik. Bölgedeki diplomatik ve güvenlik ortakligimiz, terör ve güvensizlikle mücadele için çok degerli." görüsünü paylasti.

- Suriye ve Irak'ta DEAS'tan kurtarilan bölge için yaklasik 150 milyon dolarlik yardim

Suriye ve Irak'ta, DEAS'tan temizlenen bölgelerin istikrarinin önemine vurgu yapan Blinken, burasi için "Istikrari Saglama Taahhüdü" isimli bir fon gelistirildigini animsatti.

Blinken, "Bu fon için hedefimiz 601 milyon dolarin üzerinde. Bugün ABD'nin bu fona 148,8 milyon dolar taahhüdünü duyuruyorum. Bu destek, Suriye ve Iraklilarin kendi belirledikleri kritik ihtiyaçlarini karsilayacak, DEAS tarafindan istismar edilen güvenlik açiklarini ve yerel ihtiyaçlardaki açigi kapatacak." düsüncesini dile getirdi.