Marmara depreminde enkazdan çikan ögretmen, Antalya'ya yerlestirilen afetzedelere yardim ediyorGülsem Adam- Ögretmen Figen Ertugrul: - "Ben ve esim kucagimizda bebegimizle enkazi ellerimizle kazarak çikmaya çalistik. Bazen bebegi ona veriyordum, bazen ben aliyordum" - "Hem bölgeye gönderilen yardimlarda hem de burada depremzedelerin ihtiyaçlarini gideriyorum, vakit buldukça, onlari dinliyorum. Sözler insanin bogazinda dügüm dügüm oluyor ve o cümleleri tahmin edebiliyorum"

Marmara depreminde enkazdan çikan ögretmen, Antalya'ya yerlestirilen afetzedelere yardim ediyorGülsem Adam- Ögretmen Figen Ertugrul:
- "Ben ve esim kucagimizda bebegimizle enkazi ellerimizle kazarak çikmaya çalistik. Bazen bebegi ona veriyordum, bazen ben aliyordum"
- "Hem bölgeye gönderilen yardimlarda hem de burada depremzedelerin ihtiyaçlarini gideriyorum, vakit buldukça, onlari dinliyorum. Sözler insanin bogazinda dügüm dügüm oluyor ve o cümleleri tahmin edebiliyorum"

ANTALYA (AA) - GÜLSEM ADAM - Sakarya'da 17 Agustos 1999'daki Marmara depreminde esi ve 3 aylik bebegiyle kaldiklari enkazdan kendi imkanlariyla çikmayi basaran ögretmen Figen Ertugrul, Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan yardim toplama merkezlerinde çalisarak afetzedelere destek oluyor.

Antalya Milli Egitim Müdürlügü AR-GE biriminde görev yapan Ingilizce ögretmeni Ertugrul, Marmara depremine kendisi gibi ögretmenlik yapan esi ve 3 aylik bebegiyle Adapazari'nda yakalandi.

Yasadiklari binanin yikilmasi sonucu esi, 3 aylik bebegiyle enkazdan kalan ve kendi imkanlariyla çikmayi basaran Ertugrul, Kahramanmaras merkezli iki büyük depremden etkilenen afetzedelerin hem ihtiyaçlarini gideriyor hem de onlari dinleyerek acilarin paylasiyor.

Depremden sonra enkazindan çiktiklari binanin fotografini çekerek aci hatirayi albümlerinde saklayan ögretmen Ertugrul, AA muhabirine, 1999 yilindaki depremde Adapazari'nda esiyle ögretmen olarak görev yaptiklarini söyledi.

O tarihte 3 aylik bebegi oldugu için memleketi Antalya'ya gitmektense Adapazari'nda kaldiklarini anlatan Ertugrul, sunlari dile getirdi:

"Depreme esim ve 3 aylik bebegimle yakalandik. Çok siddetli bir deprem oldu, evimiz yikildi ve göçük altinda kaldik. Her yer çok karanlikti, esim 'Buradan hava geliyor' dedi ve oraya dogru ilerlemeye çalistik. Ben ve esim kucagimizda bebegimizle enkazi ellerimizle kazarak çikmaya çalistik. Bazen bebegi ona veriyordum, bazen ben aliyordum. Tahminen enkazdan 3 buçuk saate çikabildik. Biz göçükten çiktigimizda hava aydinlanmisti, insanlar etrafta kosturuyordu. Herkes birilerine yardim etmeye çalisiyordu."

Yasanan depremde birçok arkadasini ve ögrencisini kaybettigini belirten Ertugrul, bu süreçte büyük travma yasadiklarini ve 2 yil boyunca tedavi gördügünü ifade etti.

- "Denize giremedim, nefes alamamak gibi korkum olustu"

Depremin büyük bir travma oldugunu ama asil travmanin deprem sonrasi ortaya çiktigini dile getiren Ertugrul, "Depremden sonra asiri korumaci oldum. Depremde çocugumu bulmak için verdigi mücadele benim için çok büyük bir travmaya neden oldu. Daha sonrasinda kapali alanda kalamadim. Denize giremedim, nefes alamamak gibi korkum olustu, zamanla bunu asabildim." dedi.

Ertugrul, yasadiklari zorlu süreci çocugu ve ögrencileri sayesinde daha çabuk atlattiklarini ve hayata tutunmalarinin kolaylastigini aktardi.

- "Depremzedelerin neler hissettigini, çaresizligi çok iyi biliyorum"

Kahramanmaras merkezli depremlerin haberini aldiklarinda büyük üzüntü yasadigini anlatan Ertugrul, sunlari dile getirdi:

"Depremzedelerin neler hissettigini, çaresizligi çok iyi biliyorum. O acilari çok yakindan bildigimiz, hissettigimiz için esimle yakinlarimiz ve çevremizden yardimlar topladik. Antalya Valiligi koordinesinde Antalya Milli Egitim Müdürlügünün destekleriyle olusturulan destek gruplarinda görev aldim. Hem bölgeye gönderilen yardimlarda hem de burada depremzedelerin ihtiyaçlarini gideriyorum, vakit buldukça, onlari dinliyorum. Sözler insanin bogazinda dügüm dügüm oluyor ve o cümleleri tahmin edebiliyorum."