Eski ABD Baskan Yardimcisi Pence, 2024 seçimlerine adayligini duyurmaya hazirlaniyorTugçenur Akgün

Eski ABD Baskan Yardimcisi Pence, 2024 seçimlerine adayligini duyurmaya hazirlaniyorTugçenur Akgün

NEW YORK (AA) - Eski ABD Baskan Yardimcisi Mike Pence'in, gelecek hafta 2024 baskanlik seçimlerine adayligini duyurmasi bekleniyor.

Amerikan basininda yer alan haberlere göre, eski ABD Baskani Donald Trump'in Yardimcisi Pence, 7 Haziran'da Iowa eyaletinde yapacagi bir konusmada, gelecek yil düzenlenecek baskanlik seçimleri için Cumhuriyetçi Parti'den adayligini duyurarak, baskanlik kampanyasina baslayacak.

"Eski patronu" Trump'a rakip olacak Pence, anketlerde Trump ve diger Cumhuriyetçi aday Ron DeSantis'in ardindan en popüler isim olarak öne çikiyor.

Ancak Morning Consult tarafindan 26-28 Mayis tarihlerinde yapilan ankete göre, Cumhuriyetçi seçmenin yüzde 56'si Trump'i, yüzde 22'si DeSantis'i desteklerken, Pence'in destegi yüzde 5 seviyesinde.

Halihazirda Cumhuriyetçi Parti'den adayliklarini duyuran diger isimler arasinda eski ABD BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, genç multimilyoner Vivek Ramaswamy, is insani Perry Johnson, muhafazakar siyahi radyo sunucusu Larry Elder, Senatör Tim Scott ve siyasetçi Asa Hutchinson gibi isimler yer aliyor.

Demokrat Parti'den ise Baskan Joe Biden, eski ABD Baskani John F. Kennedy'nin yegeni Robert F. Kennedy Jr. ve yazar Marianne Williamson, adayliklarini resmen duyurmustu.