Hatay'da depremzedeler için dev kazanlarda Özbek pilavi pisiriliyorHalil Fidan- Iskenderun ilçesine gelen Özbekistan Kültür, Arastirma ve Dayanisma Dernegi gönüllüleri, günde 16 bin kisilik yemek çikariyor

Hatay'da depremzedeler için dev kazanlarda Özbek pilavi pisiriliyorHalil Fidan- Iskenderun ilçesine gelen Özbekistan Kültür, Arastirma ve Dayanisma Dernegi gönüllüleri, günde 16 bin kisilik yemek çikariyor

HATAY (AA) - Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Hatay'in Iskenderun ilçesine gelen gönüllü Özbekistanli seflerin pisirdigi Özbek pilavi ile yemekler afetzedelere dagitiliyor.

Yurt içi ve yurt disindan sivil toplum kuruluslari, depremlerden etkilenen bölgelerde yaralari sarmak için insani yardim çalismalarina devam ediyor.

Depremlerin ardindan ikinci gün 50 gönüllüsüyle Hatay'a gelen Özbekistan Kültür, Arastirma ve Dayanisma Dernegi, bölgedeki arama kurtarma ekiplerine yardim etti.

Çok sayida insani yardim malzemesini ihtiyaç sahiplerine dagitan gönüllüler, IHH Insani Yardim Vakfinin koordinesinde, Iskenderun'da olusturduklari mutfakta depremzedeler için yemek hazirliyor.

Dev kazanlarda, basta Özbek pilavi olmak üzere günlük 16 bin kisilik yemek pisirmek için sabahin erken saatlerinde kollari sivayan Özbek asçilar, bunlari gönüllüler araciligiyla Iskenderun, Kirikhan ve Antakya'da depremzedelere ulastiriyor.

- "Çadirlara gidiyoruz"

Ekibin koordinatörü Azizbey Mukhammediev, AA muhabirine, 6 Subat'taki depremleri ögrendikleri andan itibaren hazirliklarini yaparak yola koyulup bölgeye ulastiklarini söyledi.

Gönüllülerden 20 kisinin arama kurtarma faaliyetlerinde yer aldigini aktaran Mukhammediev, kendilerinin de gida ve insani yardim çalismalari gerçeklestirdiklerini dile getirdi.

Mukhammediev, arama kurtarma ekiplerinin, çalismalarin tamamlanmasinin ardindan bölgeden ayrildigini, asçilarin ise yaralari sarmak adina çalismaya devam ettigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Biz normalde 1500 kisiye yemek dagitacagiz, diye geldik ama burada ihtiyacin fazla oldugunu görünce kapasiteyi artirdik. Antakya ve çevresine 10 bin kisilik yemek götürüyoruz, burada da 6 bin kisilik yemek ulastiriyoruz. Çadirlara gidiyoruz. Genelde Özbek pilavi yapiyoruz, bunun için bir tencereye 50 kilo et atiyoruz. Bunun üstüne havuç atiyoruz. Özbekistan'dan gelen havuç var, onu ve basmati pirincini kullaniyoruz. Su anda 5 asçimiz, 15 yardimcimiz var. 10 kisi de dagitimlari yapiyor."

Yemekleri yetistirmek için yogun mesai harcadiklarini anlatan Mukhammediev, ramazan ayina kadar çalismalara devam etmeyi planladiklarini sözlerine ekledi.