9. Uluslararasi Filistin Maratonu Beytullahim'de basladiQais Omar Darwesh Omar,Safiye Karabacak

9. Uluslararasi Filistin Maratonu Beytullahim'de basladiQais Omar Darwesh Omar,Safiye Karabacak

BEYTULLAHIM (AA) - Yerli ve yabanci yaklasik 10 bin yarismacinin katildigi 9. Uluslararasi Filistin Maratonu, Beytullahim kentindeki Mehd (Dogus) Kilisesi Meydani'ndan baslatildi.

"Özgürlük Için Kos" slogani ile düzenlenen maratona katilanlar, Mehd Caddesi, Bilal bin Rabah Camisi, Ayide Mülteci Kampi'ndaki Miftah bölgesi, Kudüs-El Halil Caddesi, Dehise Mülteci Kampi ve El-Hadr güzergahlarinda kostu.

Müsabaka kapsaminda 42, 21 ve 10 kilometrelik yarislarin yani sira 5 kilometrelik aile kosusu düzenlenecek.

Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Kurulu Baskani Cibril Recub, maraton öncesinde yaptigi açiklamada, 90 ülkeden 1800 yabanci sporcunun müsabakaya katildigi bilgisini paylasti.

Recub, "Halkimiz, Israil'in ihlallerine karsilik yasam biçimi olarak direniste kararli. Bu maratonu sürdürerek de isgalin iradesini kirma konusunda kararliyiz." ifadelerini kullandi.

Maratonun, Filistin halkinin çektigi sikintilar karsisinda hayata bagliligini gösterdigine isaret eden Recub, sunlari kaydetti:

"Irademizi kirmak ve bizi vatanimizdan sürmek isteyen isgalcilere karsi etkinlige devam etme karari aldik. Bu etkinlik, dünyanin farkli ülkelerinden katilimcilarin etkilesimde bulunmalari, Filistin topraklarinda olup bitenleri kendi ülkelerine iletmede elçi olmalari için bir firsattir."