Kars'ta çocuk kayakçilar "siyah deprem yelekleriyle" antrenmanlara basladiHüseyin Demirci

Kars'ta çocuk kayakçilar "siyah deprem yelekleriyle" antrenmanlara basladiHüseyin Demirci

KARS (AA) - Kars'in Sarikamis ilçesinde çocuk kayakçilar, depremlerden etkilenen illerin isimlerinin yazili oldugu siyah yeleklerle Türkiye Minikler Kayak Yarismasi'na hazirlaniyor.

Sarikamis Platformu tarafindan, Kars Valiligi, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Il Milli Egitim Müdürlügünün destegiyle organize edilen "Gelecegin Olimpik Sporculari" projesi kapsaminda sporcular, ilk defa katilacaklari resmi yarislar öncesinde depremde zarar gören illerin anisina siyah yeleklerle antrenmana basladi.

Cibiltepe Kayak Merkezi'nde bir araya gelen sporcular, eski milli sporcu ve kayak antrenörü Yildirim Candan’in koordinesi ve egitmenlerin esliginde antrenman yapti.

Sarikamis Platformu Baskani Ümit Kabay, AA muhabirine, 2 yil önce baslayan "Olimpik Sporcular" yetistirme projesinin devam ettigini söyledi.

Türkiye'nin büyük bir deprem felaketi yasadigini ve bunun acisini hep birlikte hissettiklerini dile getiren Kabay, depremde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakinlarina bassagligi, yaralilara acil sifalar diledi.

Projedeki amaçlarinin 6-12 yas olmak üzere basarili sporcular yetistirmek oldugunu vurgulayan Kabay, "Ara verdigimiz antrenmanlara basladik. Antrenmanlarimizin ilk gününde çocuklarimizin hissiyatini ortaya koymak için siyah yeleklerle bir kompozisyon hazirladik. 20 Mart'ta Erzurum'da düzenlenecek Türkiye Minikler Kayak Yarismasi'na kayak federasyonumuzun da izni olursa bu siyah yeleklerle katilmayi düsünüyoruz." dedi.

Proje koordinatörü Yildirim Candan da ülke genelinde büyük acinin yasandigini ifade ederek, "Ekip olarak düsündügümüz sey; depremzedelerin acilarini paylasmak adina daglardan saygi ve minnet göndermek için böyle bir aktivite tercih ettik. Tüm sporcu kardeslerime tesekkür ediyorum." diye konustu.

Sporculardan Güven Yildiz ise "Bu siyah yelekleri depremzedelerin acisini paylasmak için giydik. Insallah bir daha böyle bir felaket olmaz." ifadesini kullandi.

Minik sporcular antrenmanin sonunda "Türkiyem basin sag olsun" slogani atti.