Mugla'da depremzede çocuklar ata binerek moral buluyorDurmus Genç

Mugla'da depremzede çocuklar ata binerek moral buluyorDurmus Genç

MUGLA (AA) - Mugla'da Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen bölgelerden gelen ailelerin çocuklari için düzenlenen etkinliklerle depremin etkileri bir nebze azaltilmaya çalisiliyor.

"Asrin felaketi" olarak nitelenen 6 Subat'taki depremlerin ardindan kente gelen depremzedeler, Gençlik ve Spor Bakanligi Turgutreis KYK Yurdu'na yerlestirildi.

Mugla Valiligi koordinesinde Gençlik ve Spor Il Müdürlügü gençlik liderleri, çocuk ve yetiskinlerin ihtiyaçlarinin karsilanmasi için çaba gösteriyor.

Sahidi Kiz Ögrenci Yurdunda misafir edilen çocuklar, gençlik liderleri ve gönüllü gençlerin esliginde Ula ilçesi Ataköy Mahallesi'ndeki Padok Atli Spor Kulübü'nde ata binerek farkli bir deneyim yasadi.

Padok Atli Spor Kulübü bas antrenörü ve yönetim kurulu üyesi, milli binici Hasan Gökhun Çilingir, depremzede çocuklari agirlamaktan mutluluk duyduklarini belirterek, "Birlik beraberlik içerisinde bu zor günleri atlatacagiz. Projemiz haftanin iki günü devam edecek." dedi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Musa Kazim Açikbas, yurtlarda misafir edilen depremzede çocuklar için planli olarak antrenörler ve gençlik liderleri esliginde sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler yapildigini, çocuklari depremin etkisinden uzaklastirarak keyifli zaman geçirmelerini saglamak için çalismaya devam edeceklerini kaydetti.