Büyük Önder Atatürk'ün Mardin'e gelisinin 107. yili kutlandiHalil Ibrahim Sincar

Büyük Önder Atatürk'ün Mardin'e gelisinin 107. yili kutlandiHalil Ibrahim Sincar

MARDIN (AA) - Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Mardin'e gelisinin 107. yili törenle kutlandi.

Hükümet Konagi önünde düzenlenen törende, Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas ve 70. Mekanize Piyade Tugay Komutani Tuggeneral Hikmet Yokaribas, Atatürk Aniti'na çelenk sundu.

Saygi durusunun ardindan Istiklal Marsi'nin okundugu törende konusma yapan Yalim Ortaokulu ögretmenlerinden Aynur Tutasi, Mustafa Kemal Atatürk'ün general müjdesini Mardin'de aldigini, bunu da birçok yerde ve zamanda dile getirdigini söyledi.

Atatürk'ün Mardin'e bir yil sonra tekrar geldigini dile getiren Tutasi, "2. Ordu Komutanligina vekalet ettigi günlerde beraberinde genis bir heyetle Mardin'e gelmistir. Mardinliler Atatürk'ü coskulu bir törenle karsilamislar. O dönem sehrin Belediye Baskani Hidir Çelebi'nin evinde konuk olmustur." dedi.

Ögrencilerden Zeliha Bakay da "O Kahraman" isimli siiri okudu.

Törene, Mardin Cumhuriyet Bassavcisi Aydin Turhan, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Idris Tataroglu, Il Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, kamu kurum ve kuruluslar ile siyasi partilerin temsilcileri, gaziler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.