"Onbesliler", depremzede kardesleri için seferber olduErgün Haktaniyan- Tokat'in 14 bin nüfuslu Pazar ilçe belediyesi, Kahramanmaras merkezli depremlerden büyük ölçüde etkilenen Malatya'da günlük 12 bin porsiyon yemek çikartarak, yaralarin sarilmasina katki sunuyor - Pazar Belediye Baskani Erdogan Yilmaz: - "Biz de onbeslilerin torunlari olarak burayi bir cephe olarak gördük. Burada kardeslerimizin yaninda olmak istedik"

"Onbesliler", depremzede kardesleri için seferber olduErgün Haktaniyan- Tokat'in 14 bin nüfuslu Pazar ilçe belediyesi, Kahramanmaras merkezli depremlerden büyük ölçüde etkilenen Malatya'da günlük 12 bin porsiyon yemek çikartarak, yaralarin sarilmasina katki sunuyor
- Pazar Belediye Baskani Erdogan Yilmaz:
- "Biz de onbeslilerin torunlari olarak burayi bir cephe olarak gördük. Burada kardeslerimizin yaninda olmak istedik"

MALATYA (AA) - ERGÜN HAKTANIYAN - "Onbesliler gardaslarinin yaninda" sloganiyla Tokat'tan yola çikan Pazar Belediyesi, depremin ilk günlerinden itibaren günde 12 bin kisilik yemegi depremzedelere ulastiriyor.

Belediye meclis üyeleri ve çalisanlarla beraber Malatya'ya gelen Pazar Belediye Baskani Erdogan Yilmaz, AA muhabirine deprem sonrasi yürüttükleri faaliyetler hakkinda bilgi verdi.

Kiyafet, gida gibi yardim malzemelerinin toplanmasi ve dagitimi için ilçe olarak tek vücut olduklarini aktaran Yilmaz, belediyenin asçisini, seyyar mutfagini alarak Malatya'ya geldiklerini söyledi.

"Ilçemiz 14 bin nüfusa sahip. Ikinci günden sonra biz burada 12 bin porsiyon yemek çikartmaya basladik." diyen Yilmaz, dostlugun böyle günlerde belli olduguna isaret etti.

Kardeslerini zor günde yalniz birakmamak için canla basla çalistiklarini ifade eden Yilmaz, "Cenaze evinde yemek pismez. Dostlari gelir, pisirir mantigiyla hareket ettik. Malatya Belediyesi buradaki enkaz, cenaze isleri, enkaz kaldirma, yarali kurtarma islerini yaparken biz de hayat kurtaran arkadaslarimiza, emniyet güçlerine 24 saat boyunca yemek çikarttik. 54 yasindayim. Insanligimin en güzel günlerini geçirdim burada. Acilari paylastik, agladik. Dertleri dinledik." ifadelerini kullandi.

- "Çanakkale gibi zaferle sonuçlanacak"

Gönüllülerle beraber ihtiyaç sahiplerinin konum attiklari yerlere gittiklerini vurgulayan Yilmaz, Tokat'tan hayirseverlerin getirdigi 250 sobayla köylerden toplanan odunlari da çuvallayarak depremzedelere teslim ettiklerini kaydetti.

"Onbesliler gardaslarinin yaninda" sloganiyla yola çiktiklarini belirten Yilmaz, söyle konustu:

"Onbesliler deyince insanin yüregini çekiyor. Tokat'tan 15 yasinda ve üzerinde olanlar Çanakkale Savasi'na gitmis. Biz de onbeslilerin torunlariyiz. Onbeslilerin torunlari olarak bugün de burada ayni Çanakkale gibi zaferle sonuçlanacak, bir bedel ödenecek bir sey yasadik. Çünkü bombalansa 10 sehir bombalanamazdi. Ecdat ne diyor? 'Devleti yasat ki millet yasasin, milleti yasat ki devlet yasasin'. Biz de onbeslilerin torunlari olarak burayi bir cephe olarak gördük. Burada kardeslerimizin yaninda olmak istedik. Bunlarla beraberiz, kovulana kadar da gitmeyecegiz."

- Dostluk köprüsü kurdular

Yilmaz, bu acili günlerde güzel dostluklar edindiklerini vurgulayarak, bunun dostluk köprüsü olarak ebediyete kadar devam edecegini dile getirdi.

Bu aci günlerde millet olmanin tadina vardiklarini ifade eden Yilmaz, "Devlet olmanin büyüklügünü gördük. Insan oldugumuzun da farkina vardik. Mevla'm bu millete bu aciyi bir daha yasatmasin. Bugün nasil bir araya geldiysek bundan sonra daha da siki sahip çikmaliyiz birbirimize. En önemlisi de su, bizim gidecek baska bir yerimiz yok. Bu ülkeden yani buradan baska bu topraktan baska yasayacak ve yasama hayali kurdugumuz bir toprak yok." diye konustu.