Eren Operasyonunda, terör örgütünün kis üslenmesini geçirdigi 3 katli magara imha edildiSertaç Bulur- "Eren Abluka Sonbahar-Kis-26 Sehit Jandarma Uzman Çavus Islam Çubuk Operasyonu"nun ilk gününde Bestler-Dereler bölgesinde belirlenen 3 katli magarada teröristlerin kis üslenmesini geçirdikleri anlasildi - Güvenlik güçlerince kullanilamayacak sekilde imha edilen magaranin yerin altindaki üçüncü katinda, kurulu 4 çadir ile su sarnici tespit edildi

Eren Operasyonunda, terör örgütünün kis üslenmesini geçirdigi 3 katli magara imha edildiSertaç Bulur- "Eren Abluka Sonbahar-Kis-26 Sehit Jandarma Uzman Çavus Islam Çubuk Operasyonu"nun ilk gününde Bestler-Dereler bölgesinde belirlenen 3 katli magarada teröristlerin kis üslenmesini geçirdikleri anlasildi
- Güvenlik güçlerince kullanilamayacak sekilde imha edilen magaranin yerin altindaki üçüncü katinda, kurulu 4 çadir ile su sarnici tespit edildi

ANKARA (AA) - Içisleri Bakanligi, Sirnak'ta 540 personelin katilimiyla "Eren Abluka Sonbahar-Kis-26 Sehit Jandarma Uzman Çavus Islam Çubuk Operasyonu" baslatti.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, Sirnak'ta baslatilan Eren Abluka Sonbahar Kis-26 (Bestler-Dereler) Sehit Jandarma Uzman Çavus Islam Çubuk Operasyonu'na, Sirnak Çakirsögüt Jandarma Komando Tugay Komutanligi ile Sirnak Il Jandarma Komutanligina bagli Jandarma Özel Harekat (JÖH), jandarma komando ve güvenlik korucu timlerinden olusan 540 personel görev aliyor.

Jandarma komandolarin hava hücum harekati ile baslayan operasyonun birinci gününde, Bestler-Dereler bölgesindeki arazi arama tarama faaliyetinde 8 magara ile 11 siginak tespit edildi.

3 katli magaralardan birinde PKK'nin 2019-2021 yillari arasinda kis üslenmesini geçirdigi anlasildi.

- Su sarnici ve kurulu 4 çadir belirlendi

Jandarma komandolar magaranin giris katinin jeneratör odasi olarak kullanildigini, alt katlardaki odalara kablolarla elektrik saglandigini tespit etti.

Girisin bir altinda, gida malzemelerinin bulundugu katin kiler amaçli kullanildigi, bunun altindaki bölümde ise mutfak, banyo ve tuvaletin de bulundugu genis yasam alani belirlendi.

Söz konusu yasam alaninda, kurulu 4 çadir bulan komandolar, bunun disindaki bir çadirda da basit tibbi müdahalelerin yapildigini tespit etti.

Güvenlik güçleri, magarada kalanlarin su ihtiyacini karsilamak için su sarnicinin da olusturuldugu magarada, teröristlerin kaçabilmesi amaciyla kazilmis birisi 10, digeri 6 metre uzunlugunda iki tünel ile 16 metrelik atis alani da belirledi.

Magara Jandarma komandolar tarafindan yeniden kullanilamayacak sekilde imha edildi.

Tespit edilen diger magara ve siginaklardaki aramalarda ise 2 AK-47 piyade tüfegi, 4 AK-47 piyade tüfegi sarjörü, 1 M-16 piyade tüfegi sarjörü, 30 adet 7.62 milimetre fisek, 1 gündüz görüs dürbünü, 23 büyük tüp, 7 sanayi tüpü, 22 küçük tüp, 200 metre elektrik kablosu, 1250 kilogram gida malzemesi ve 88 kalem yasam malzemesi ele geçirildi.