Down sendromlu Tarik, dünya sampiyonasina madalya hedefiyle hazirlaniyorIlhami Erkiliç- Erzurum'da yasayan Firat ve Nurgül çiftinin down sendromlu olarak dünyaya gelen ilk çocugu Tarik Karakurt, 2024'te Antalya düzenlenmesi planlanan Özel sporcular Trisome Games Dünya Sampiyonasi'nda basarili olmak için gayret gösteriyor - Anne Nurgül Karakurt: - "Yürür mü yürüyemez mi dedigimiz çocugumuz simdi halkada mum durusu yapiyor, bu inanilmaz bir sey"

Down sendromlu Tarik, dünya sampiyonasina madalya hedefiyle hazirlaniyorIlhami Erkiliç- Erzurum'da yasayan Firat ve Nurgül çiftinin down sendromlu olarak dünyaya gelen ilk çocugu Tarik Karakurt, 2024'te Antalya düzenlenmesi planlanan Özel sporcular Trisome Games Dünya Sampiyonasi'nda basarili olmak için gayret gösteriyor
- Anne Nurgül Karakurt:
- "Yürür mü yürüyemez mi dedigimiz çocugumuz simdi halkada mum durusu yapiyor, bu inanilmaz bir sey"

ERZURUM (AA) - ILHAMI ERKILIÇ - Erzurum'da ailesinin dogumdan sonra down sendromlu oldugunu ögrendigi 9 yasindaki Tarik Karakurt, algisal gücü ve yetenegiyle artistik cimnastik bransinda dünya sampiyonasina hazirlaniyor.

Kentte yasayan 2 çocuk sahibi Firat ve Nurgül Karakurt çiftinin ilk çocugu Tarik, 9 yil önce down sendromlu olarak dünyaya geldi.

Gebelik sürecinde de belli olmayan bu durum karsisinda çocuklarinin down sendromlu dogumuyla saskinlik yasayan aile, Tarik'in hayata tutunmasi için yillarca çaba gösterdi.

Fiziksel gelisimi için çocuklarini bir süre özel spor kulübüne götüren ve jimnastik bransinda egiten çift, daha sonra Erzurum Gençlik ve Spor Il Müdürlügünde özel sporcular milli takim antrenörü Ismail Güler ile tanisti.

Tarik'in yetenegini kesfeden Güler, 3 yildir araliksiz egittigi Gençlik ve Spor Il Müdürlügünün lisansli sporcunu, 2024'te Antalya düzenlenmesi planlanan Özel sporcular Trisome Games Dünya Sampiyonasi'na hazirliyor.


- "Özel çocuklar, bilmedigimiz hayat ve dünya"

Anne Nurgül Karakurt, AA muhabirine, gebelik sürecinde oglunun bu durumunun belli olmadigini belirterek, "Tarik dogdugunda down sendromlu oldugunu ögrendik, sürpriz olarak karsimiza çikti sok olduk." dedi.

Bu durumdan ailece çok etkilendiklerini anlatan Karakurt, söyle devam etti:

"Dogumuyla hayatim alt üst oldu sanmistim sonra baktim ki hayatimin alti üstünden daha farkli. O bize hayati farkli yönleriyle ögretip gösterdi. Özel çocuklar, bilmedigimiz hayat ve dünya. O dünya kötü ya da çirkin degil sadece bilmiyoruz. Bilmediklerimiz esliginde soka ugruyoruz. Simdi yasadigim soka üzülüyorum çünkü Tarik ile o kadar güzel seyler yasadik ki bize hayatin çok renkli ve farkli yönlerini, sabretmeyi ve güçlü durmayi ögretti."

Oglunun çok iyi antrenörlerle karsilastigi için sansli oldugunu belirten Karakurt, çocugunun dünya sampiyonasina hazirlanmasina mutlu oldugunu aktardi.

Antrenör Güler'in hem kendilerine hem de çocuklarina moral ve motivasyon kaynagi oldugunu isaret eden Karakurt, "Yürür mü yürüyemez mi dedigimiz çocugumuz simdi halkada mum durusu yapiyor, bu inanilmaz bir sey. Dünya sampiyonu olmasini, özel çocuklar ve ailelerin umut olmasi için istiyorum." diye konustu.

Antrenör Ismail Güler de ögrenci velisi araciligiyla tanistigi Tarik ile kas yapilari hassas oldugundan uzun süre kuvvet çalismasina agirlik verdiklerini belirtti.


- "Algisal gücü ve yetenegi çok iyi, bu sporu seviyor"

Yetenekli sporcusu ile 6 aydir jimnastik ve akrobasi hareketlerine basladiklarini, haftanin 6 günü yogun çalistiklarini anlatan Güler, sunlari kaydetti:

"Tarik, özel salonlarda kondisyon ve gruplarla antrenman yapiyor. Onu 2024'te düzenlenecek dünya sampiyonasina hazirliyoruz. Tarik'ta çok farkli yetenek var, sampiyonadan çok umutluyum. 9 yasinda olmasina ragmen Tarik, yildizlar dedigimiz büyükler yarisma serisindeki sporcularin hareketlerini yapiyor, onlarla ayni seviyede. Serbest seri basligi altinda dünya sampiyonasi için hazirliyoruz. Hedefimiz sampiyon yapmak. Algisal gücü ve yetenegi çok iyi, bu sporu seviyor."