Togg'un ön siparise açilmasi Eskisehir'de biblo üreten cam sanatçilarinin islerini artirdiAtahan Gezer

Togg'un ön siparise açilmasi Eskisehir'de biblo üreten cam sanatçilarinin islerini artirdiAtahan Gezer

ESKISEHIR (AA) - Türkiye'nin dogustan elektrikli ilk akilli araci Togg'un ön siparise sunulmasiyla, Eskisehir'de camdan çesitli Togg biblolari yapan ustalarin isleri yogunlasti.

Odunpazari ilçesi 71 Evler Mahallesi'ndeki atölyede cam sanatçilari Ahmet Geçili ve esi Dilsad Geçili ile arkadaslari Taha Yoldas, 7 yildir Tarihi Odunpazari Evleri Bölgesi'ndeki esnaf için cam figürler yapip satiyor.

Sanatçilar, camdan çesitli boyutlarda Togg figürleri ile ilk yerli otomobil Devrim'in biblosunun yani sira farkli ürünler de yapiyor.

Togg'un ön siparise sunulmasinin ardindan yerli otomobilin figürlerine ilginin artmasi üzerine cam sanatçilari, siparislere yetismek için is yerlerine CNC tezgahi aldi.

Ahmet Geçili, AA muhabirine, ortaklari Taha Yoldas'in yaptigi Devrim ve Togg'un C segmenti SUV modelinin islendigi biblonun, 29 Ekim 2022'de Togg'un Gemlik Kampüsü'nün açilisinda Devrim'in kaputunun üzerinde sergilendigini hatirlatti.

Togg'un ön siparise sunulmasinin ardindan bu aracin camdan biblolarina ilginin artirdigini belirten Geçili, "Siparislerimizi siraya sokmaya mecbur kaldik. Artan taleplerden dolayi kol gücümüz camlari kesmeye yetmemeye basladi. Bu nedenle bir CNC makinesi aldik. Bu makine elmasla yaptigimiz çizimi birebir yapiyor ama geri kalan tüm isçilik bize ait. Biz Togg'un ilk çikan modelini yapiyoruz ama taleplere göre diger modellerin de yapimina baslayacagiz." diye konustu.

- "Gemlik" ve "Pamukkale" renklerinde de biblo üretecekler

Geçili, cam isçiliginin ciddi emek gerektirdigine deginerek, bir Togg biblosu yapiminin yarim gün sürdügünü bildirdi.

Tamamen yerli üretim yaptiklarini anlatan Geçili, "Türkiye mali camlarimizi Denizli'den aldigimiz boyalarla renklendiriyoruz. Bunlari elmasla keserek sekillendiriyoruz. Sekillendirdigimiz ve boyadigimiz camlari üst üste koyarak 800 derece sicakliga sahip firinlarda pisiriyoruz. Bu islemin ardindan camlar eriyerek birbirleriyle kaynasiyorlar. Togg biblolari da ayni sekilde yapiliyor." ifadelerini kullandi.

Cam sanatçisi Taha Yoldas da yaptigi isten gurur duydugunu belirtti.

Togg'un lansmanindaki "Anadolu" rengini imal ettiklerini dile getiren Yoldas, gelen siparisler dogrultusunda "Gemlik" ve "Pamukkale" renklerinde biblolar üreteceklerini ifade etti.