Zeki Müren vefatinin 27. yilinda Bodrum'da anildiOsman URAS

Zeki Müren vefatinin 27. yilinda Bodrum'da anildiOsman URAS

MUGLA (AA) - Türk Sanat Müziginin unutulmaz isimlerinden Zeki Müren, ölümünün 27'nci yilinda, son yillarini geçirdigi ve ölümünden sonra müze olarak düzenlenen Mugla'nin Bodrum ilçesindeki evinde anildi.

"Sanat Günesi" olarak taninan ve mal varligini Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfi ve Türk Egitim Vakfi'na (TEV) bagislayan Zeki Müren için düzenlenen mevlit programinda katilimcilara lokum ve lokma ikram edildi.

Sanatçinin, müze olarak hizmet veren iki katli evini ziyaret ederek, esyalarini inceleyen vatandaslar hatira fotografi çektirdi.

Etkinlige katilan TSK Mehmetçik Vakfi Genel Müdürü emekli Tuggeneral Ismail Sanli, sanatçiyi anmak için toplandiklarini belirtti.

TEV Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Sükrü Tekbas ise Zeki Müren'in sanatçiliginin ötesinde gönlü zengin büyük bir bagisçi oldugunu söyledi.

Sanatçinin siir yazip, desen çizerek sesiyle kiyafetleriyle öne çiktigini aktaran Tekbas, "Zeki Müren'in bursu sayesinde gerek Mehmetçik Vakfi gerek Türk Egitim Vakfi binlerce gence okuma imkani vermektedir. Sadece Türk Egitim Vakfi simdiye kadar Zeki Müren fonundan dört binin üzerinde kisiye burs saglamistir. Bu yil da 145 ögrenciye ayda 2 bin 500 lira burs verilmektedir." diye konustu.

Anma programina esi Yasemin Çit ile katilan Bodrum Kaymakami Mustafa Çit, müzeyi gezdi.

Kültür ve Turizm Bakanligi, Bodrum Kaymakamligi ve Bodrum Belediyesinin katkilariyla gerçeklestirilen anma etkinligi kapsaminda, aksam Bodrum Antik Tiyatro'da konser düzenlenecek.