"Faust" operasi, AKM'de ilk kez sahnelenecekHilal Ustuk

"Faust" operasi, AKM'de ilk kez sahnelenecekHilal Ustuk

ISTANBUL (AA) - Istanbul Devlet Opera ve Balesi (IDOB), Alman yazar Johann Wolfgang von Goethe'nin ayni adli eserinden Fransiz Charles Gounod'nun besteledigi "Faust" operasini, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) ilk kez sahneleyecek.

IDOB'dan yapilan açiklamaya göre eser, Beyoglu Kültür Yolu etkinlikleri kapsaminda 9 ve 21 Ekim'de sanatseverlerle bulusacak.

Goethe'nin edebiyat, politika ve doga bilimleri üzerine yazdigi tüm eserlerinin bir özeti olarak kabul edilen eserin librettosu, Jules Paul Barbier ile Michel Florentin Carre'ye ait.

Kasvetli ve karanlik odasinda gençliginin özlemini duyan ihtiyar doktor Faust'u konu eden eseri Recep Ayyilmaz sahneye koydu.

Eserin, orkestra sefligini Zdravko Lazarov, koro sefligini Paolo Villa üstlendi.

Koreografisi Beyhan Murphy’e ait eserin dekor tasarimini Efter Tunç, kostüm tasarimini Gizem Betil, isik tasarimini ise Yakup Çartik yapti.

AKM'de ilk kez sahnelenecek Faust'un konusu kisaca söyle:

"Ihtiyar Doktor Faust, kasvetli, karanlik odasinda gençliginin özlemini duymaktadir. Dua da etse derdine çare bulacagindan emin degildir. Bu nedenle seytani çagirmaya karar verir. Seytan Mephistopheles yüzünde alayci gülümseyisiyle gelir ve Faust’a para mi yoksa ün mü istedigini sorar. Faust ise gençligini tercih eder. Seytan ona gençligini verir ancak buna karsilik ondan ruhunu ister. Aniden güzel Marguerite'nin hayali belirir. Marguerite'i gören Faust pazarligi kabul eder. Böylece olaylar gelisir ve Faust genç bir delikanli olarak kaderini seytanin eline birakir."