Bakan Varank, Elbistan'da deprem sonrasi dayanismayla kurulan "Yeniden Hayat Lokantasi"ni ziyaret ettiCüneyt Kemal Özkök

Bakan Varank, Elbistan'da deprem sonrasi dayanismayla kurulan "Yeniden Hayat Lokantasi"ni ziyaret ettiCüneyt Kemal Özkök

ANKARA (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, 6 Subat tarihli depremlerin merkez üslerinden Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde dayanismayla kurulan ve günlük 12 bin kisiye ücretsiz sicak yemek servis edilen "Yeniden Hayat Lokantasi"ni ziyaret etti.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, 6 Subat’taki ikinci depremin merkezi üssü olan Elbistan'da örnek bir dayanisma yasaniyor.

Türkiye, devlet-millet el ele depremin yaralarini sariyor. Devlet, tüm imkanlarini deprem bölgesine seferber ederken vatandaslar da imkanlari ölçüsünde afetzedelere yardimda bulunuyor. Depremin ardindan geçen yaklasik bir buçuk ayda yardimlarin da sürdürülebilirligi büyük önem tasiyor.

Elbistan'da depremler nedeniyle kapanan bir kebapçi dükkani da sef Ömür Akkor ve hayirseverler sayesinde yeniden hayat buldu. Akkor’a, Istanbul’un ünlü restoranlari Sazeli, Katik ve Seraf destek verdi. Viyana Kahvesi içecek, Fatih Belediyesi ise lojistik hizmeti sundu. Yeniden Hayat Lokantasi adi konulan mekanda Ömür Sef, her gün 12 bin kisiye ücretsiz sicak yemek servis ediyor.

Afet bölgesindeki sanayi tesislerini incelemek üzere Kahramanmaras’ta bulunan Bakan Varank da Elbistan'daki Kriz Merkezi ve konteyner kent ziyaretinin ardindan Yeniden Hayat Lokantasi'nda depremzedelerle bir araya geldi.

Varank, vatandaslarin bu mekanda dostlugu ve kardesligi paylastigini belirterek, "Önümüz ramazan. Herkes elinden geldigince depremzede kardeslerimize yardimci olmaya çalismali, onlarin gönlünü almak, bir tebessüm etmek bile onlar için degerli." ifadelerini kullandi.

- "Ramazanda buralara gelin"

Açiklamada görüslerine yer verilen Sef Akkor da depremin ikinci günü lokantayi açtiklari bilgisini vererek, sunlari kaydetti:

"Buranin önünden geçiyorduk. Burayi bir lokanta haline getirmek nasip oldu. Biz 5 lokantaci arkadasiz, hiçbir bagis kabul etmiyoruz. Hepimiz 30 yildir bu meslegin içindeyiz. Ne kazandiysak dogru harcayacak yerdeyiz. Her gün yaklasik 10-12 bin kisiyi lokantada agirliyoruz. Yemek bir bahane ama bir kahve içmek, çay içmek, insanlara sarilmak, dertlesmek, bazen kucaklasip aglasmak bizi de bambaska insan yapti."

Akkor, imkani olanlarin ramazanda deprem bölgesine gelmesi çagrisinda bulunarak, "Önümüz ramazan ve bayram. Ben mutlaka insanlarin yillik izinlerini burada kullanmasini tavsiye ediyorum, tüm deprem bölgesini sahurda, iftarda ziyaret etmesini, bayramlarini böyle geçirmelerini rica ediyorum." degerlendirmesinde bulundu.