Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nde "Içsel Zamanin Izi" resim sergisi açildiAskin Kiyagan

Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nde "Içsel Zamanin Izi" resim sergisi açildiAskin Kiyagan

VIYANA (AA) - Avusturya'nin baskenti Viyana'da, Viyana Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) sergi salonunda Ekvadorlu ressam William Caceres Garcia'nin "Içsel Zamanin Izi" adli resim sergisi sanatseverlerle bulustu.

Viyana YEE ve Ekvador Büyükelçiligi tarafindan düzenlenen etkinlige, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Türkiye'nin Birlesmis Milletler (BM) Viyana Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Levent Eler, Ekvador Büyükelçisi Mireya Munoz Mera'nin yani sira davetliler katildi.

Etkinligin açilisinda konusan Büyükelçi Ceyhun, Türkiye ve Ekvador arasindaki iliskilerin önemine isaret ederek, YEE ve Ekvador Büyükelçiliginin ortak girisimiyle ortaya çikan bu çalismadan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Ceyhun, bireylerin iç dünyasi ve duygularini paylasmak açisindan sanatin çok önemli bir unsur oldugunu kaydederek, sanatin evrensel dili araciligiyla kurulan bu köprünün her iki toplumun kültürlerini daha genis kitlelere yaymak açisindan çok kiymetli oldugunu vurguladi.

Viyana YEE Müdürü Ayse Yorulmaz da, "Bir Türk kültür enstitüsünün Ekvadorlu bir sanatçiyi Viyana'da agirlamasi, kültürler arasi iletisimin sanat yoluyla ne kadar kolay sekilde kuruldugunun bir göstergesidir. Sanat yoluyla birçok meseleyi asabilecegimize ve daha yakin baglar kurulabilecegine inaniyorum." ifadelerini kullandi.

Yorulmaz, sanatçinin sergide davetlileri kendi zamanina bir yolculuga davet ettigini, firçasindan çikan bu eserlere sanatseverlerin de katilmasi ve bu sanat yolculuguna eslik etmesi çagrisinda bulundugunu söyledi.

Konusmalarin ardindan ressam Garcia, davetlilere eserleri hakkinda bilgi verdi. Sergi 17 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek.