Altan Erkekli, Bolu'da oyuncu adaylariyla bulustuZafer Göder

Altan Erkekli, Bolu'da oyuncu adaylariyla bulustuZafer Göder

BOLU (AA) - Oyuncu ve seslendirme sanatçisi Altan Erkekli, Bolu'da oyuncu adaylariyla bir araya geldi.

Bolu Dagi'ndaki Koru Otel'de bir film yapim sirketi tarafindan düzenlenen "Oyunculuk ve Sinema Kampi"na katilanlar, dogayla iç içe egitim almanin yani sira tiyatro ve sinemanin duayenlerinden deneyimlerini dinleme imkani buluyor.

Teorik ve pratik uygulamalarin ardindan Erkekli ile bir araya gelen oyuncu adaylari, çam ve köknar agaçlarinin altinda ders yapti.

Katilimcilara tecrübelerini aktaran Erkekli, sahnede dikkat edilmesi gereken hususlara iliskin de bilgi verdi.

Erkekli, gazetecilere yaptigi açiklamada, gelecegin tiyatro ve sinema oyuncularina bilgi ve birikimlerini aktarabilmekten memnuniyet duydugunu ifade etti.

Heyecanli bir toplulukla bir araya geldigini belirten Erkekli, gençlere bu isi profesyonelce yapabilmeleri için elinden geldigince destek olmaya çalistigini söyledi.

Erkekli, sanat dünyasinda gençlerin ve yeni yüzlerin çogalmasini istedigini vurgulayarak, gençlerin sanatsal faaliyetlerini aktarabilecekleri, insanlarin ise tiyatro, sinema gibi aktiviteleri takip edebilecekleri mekanlarin, olusumlarin artmasi gerektigini dile getirdi. Bu sayede teknoloji bagimliliginin da önüne geçilebilecegine isaret eden Erkekli, bu tür mekanlarin olusmasi için herkesin elinden gelen çabayi göstermesini istedi.

Film yapim sirketinin yetkilisi, yapimci ve yönetmen Tayfun Öztürk de sirketleri bünyesinde bir medya okulu bulundugunu ve her yil oyunculuk kamplari düzenlediklerini ifade etti. Öztürk, "Sanata yatkinligi olan, ilgisi olan, medyayla ilgili hayal kuran herkesin istifade etmesi gereken çok degerli bir kamp." dedi.

Öztürk, usta isimleri kamplarina davet ederek, katilimcilarin onlarin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmasini saglamaya çalistiklarini kaydetti.

Kampta yarin oyuncu Ipek Tuzcuoglu, katilimcilarla bir araya gelecek.