Özbekistan’da "6. Türk Dünyasinda Kadin ve Moda Haftasi" düzenlendiBahtiyar Abdülkerimov

Özbekistan’da "6. Türk Dünyasinda Kadin ve Moda Haftasi" düzenlendiBahtiyar Abdülkerimov

TASKENT (AA) - Özbekistan’in Margilan sehrinde Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA), Uluslararasi Türk Kültürü Teskilati (TÜRKSOY), Özbekistan Kültür Bakanligi ve Fergana Valiligi isbirliginde "6. Türk Dünyasinda Kadin ve Moda Haftasi" düzenlendi.

El Sanatlari Festivali kapsaminda gerçeklestirilen Moda Haftasi'nin açilisinda TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Fergana Vali Yardimcisi Hursidcan Ahmedov ve çok sayida davetli hazir bulundu.

Raev, yaptigi konusmada, Moda Haftasi’nin Margilan sehrinde düzenlenmesinin tesadüf olmadigini, yöreye özgü ipek kumasiyla bilinen kentin, yüzyillardir Büyük Ipek Yolu’nun en önemli sehirlerinden biri olmaya devam ettigini vurgulayarak, "Margilan, geçmiste Ipek Yolu’nun merkezi ise 'günümüzde de Türk dünyasinin merkezi' dersek yanilmamis oluruz." ifadesini kullandi.

Benzeri etkinliklerin Türk halklari arasindaki dostluk ve kardeslik baglarini güçlendirmenin yani sira tasarimcilar arasinda da tecrübe ve deneyim paylasimi imkani sundugunu belirten Raev, genç yeteneklere de örnek teskil ettigini söyledi.

- Çesitli ülkelerden tasarimcilarin ürünlerinden olusan defile, moda severlerin begenisine sunuldu

Moda Haftasi kapsaminda Türkiye’den Tezcan Ergün ve Yasemin Küçük Sahin, Azerbaycan’dan Gülnara Halilova, Kazakistan’dan Aygul Canserikova, Kirgizistan’dan Gülcan Ires ve Zalkarbek Askarali Uulu, Özbekistan’dan Lali Fazilova, Luiza Kamolova ve Suhrat Ergasev, Mogolistan’dan Mandul Bazar ve Rusya Federasyonu'na bagli Tataristan Cumhuriyeti'nden Sultan Saliyev, Yakutistan’dan Anjelika Kirillina, Tuva’dan Kima Dongak gibi tasarimcilarin ürünlerinden olusan defile, moda severlerin begenisine sunuldu.

Geleneksel kiyafetleri çaga uygun sekilde tasarlayarak dünyaya tanitmak ve gelecek kusaklara aktarmak amaciyla organize edilen "Türk Dünyasinda Kadin ve Moda Haftasi", daha önce Azerbaycan, Kazakistan, Türkiye ve Mogolistan’da düzenlenmisti.