Edirne'deki lisenin maskotlari "Ismayil" ve "Fatme"yi ögrenciler duvara resmettiGökhan Zobar- Yildirim Beyazit Anadolu Lisesinin önündeki elektrik diregine 10 yillardir yuva yapan iki leylegin resmi, okulun "sanat sokagi" olarak isimlendirilen koridoruna renk katti - Okul müdürü Tolga Ersoy: - "Leyleklere Trakya agziyla bu isimler verildi. Okulumuzun sembolü olan ve 10 yildir gelen leylekleri sanat sokaginda bir anlamda ölümsüzlestirmek için ögrencilerimizin ve görsel sanatlar ögretmenimizin gay

Edirne'deki lisenin maskotlari "Ismayil" ve "Fatme"yi ögrenciler duvara resmettiGökhan Zobar- Yildirim Beyazit Anadolu Lisesinin önündeki elektrik diregine 10 yillardir yuva yapan iki leylegin resmi, okulun "sanat sokagi" olarak isimlendirilen koridoruna renk katti
- Okul müdürü Tolga Ersoy:
- "Leyleklere Trakya agziyla bu isimler verildi. Okulumuzun sembolü olan ve 10 yildir gelen leylekleri sanat sokaginda bir anlamda ölümsüzlestirmek için ögrencilerimizin ve görsel sanatlar ögretmenimizin gay

EDIRNE (AA) - GÖKHAN ZOBAR - Edirne'de bir lisenin ögrencileri okullarinin önündeki diregi yillardir yuva edinen leylekleri sanat sokagi duvarina resmetti.

Yildirim Mahallesi'ndeki Yildirim Beyazit Anadolu Lisesi önündeki direge 2013'ten bu yana yuva yapan leyleklere ögrenciler Trakya sivesiyle "Ismayil" ve "Fatme" adini verdi.

Okul yönetimi bu yil, bahar aylari geldiginde yollari gözlenen ve maskot haline gelen leylekleri lisenin "sanat sokagi" koridoruna resmetme karari aldi.

Ögrenciler teneffüslerde pencereden gördükleri leylekleri ögretmenlerinin de katkilariyla duvara çizdiler ve renklendirdi.

- "Okulumuzun sembolü haline geldiler"

Okul müdürü Tolga Ersoy, AA muhabirine, her yil bahar aylarinda okula gelen leyleklerin ögrenciler için sevinç kaynagi oldugunu söyledi.

Leyleklere Trakya agziyla "Ismayil" ve "Fatme" isimlerinin verildigini aktaran Ersoy, "Okulumuzun sembolü olan ve 10 yildir gelen leylekleri sanat sokaginda bir anlamda ölümsüzlestirmek için ögrencilerimizin ve görsel sanatlar ögretmenimizin gayretiyle resmettik." dedi.

Leylekleri resmeden ekipte yer alan 11. sinif ögrencisi Gülce Su Tuna da okulun maskotu olarak gördükleri leylekleri her yil beklediklerini ifade etti.

Okulun sanat sokagina "Ismayil" ve "Fatme"yi de eklemek istediklerini dile getiren Tuna, "Mart ayinda yuvalarina geliyorlar. Bu zamanlarda da yavrulari çikiyor. Onlarin yollarini gözlüyoruz." diye konustu.

Ögrencilerin sinif ögretmeni Olcay Dal da her yil bekledikleri leyleklerin bahar aylarinda yine geldigini belirterek, "Hem okulumuza hem de mahalleye ayri bir nese katti. Onlarin gelmesi ayri nese yumurtadan yavrularin çikmasi ayri nese ve sevinç yaratiyor." ifadelerini kullandi.