Sariyer'de sahipli köpegi öldürmekle suçlanan saniga 3 yila kadar hapis istemiZeynep Yesildal,Basak Akbulut Yazar

Sariyer'de sahipli köpegi öldürmekle suçlanan saniga 3 yila kadar hapis istemiZeynep Yesildal,Basak Akbulut Yazar

ISTANBUL (AA) - Istanbul Sariyer'de, sahipli köpegi havali tabancaya benzer bir cisimle ates ederek öldürdügü gerekçesiyle yargilanan sanik hakkinda "mala zarar verme" suçundan 4 aydan 3 yila kadar hapsi istendi.

Istanbul 33. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya, sanik Ali Can E. ve taraf avukatlari katildi.

Durusmada esasa iliskin mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, sanik Ali Can E'nin "mala zarar verme" suçundan 4 aydan 3 yila kadar hapsini talep etti.

Mütalaada, sanigin olay günü müsteki Volkan Tanju'nun köpegine ates ettigi, söz konusu olayin kamera görüntülerinde yer aldigi belirtildi.

Söz alan sanik Ali Can E. ve avukati Kader Taskaya, mütalaaya yönelik savunma yapmak için süre istedi.

Ara kararini açiklayan mahkeme, taraflara mütalaaya karsi savunma hazirlamalari için süre verilmesine hükmederek durusmayi erteledi.

- Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, müsteki Volkan Tanju'nun is yerinin bulundugu Sariyer Maslak Mahallesi'nde besledigi iki köpegini 25 Haziran 2021 aksami burada birakip ayrildigi anlatiliyor.

Tanju'nun ertesi sabah is yerini açtiginda "Ice" adli erkek köpegini bulamadigi kaydedilen iddianamede, köpegin araç çarpmasi sonucu öldügü zannedilip üzerine gazete örtülmüs sekilde bulundugu ve ölüsünün belediye görevlilerince götürüldügü bilgisi yer aliyor.

Iddianamede, Tanju'nun sikayeti üzerine sorusturmaya baslandigi belirtilerek, güvenlik kamerasi kayitlarina göre olay gecesi maskeli ve sapkali bir kisinin köpeklerin yanina gidip önce yiyecege benzer bir sey verdigi, ardindan çantasindan çikardigi havali tabancaya benzer isikli bir cisimle "Ice" adli köpege ates ettikten sonra araciyla ayrildigi bildiriliyor.

Plaka tespitinden ulasilan sanik Ali Can E'nin "mala zarar verme" suçundan 4 aydan 3 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep ediliyor.