Tanzanyalilar Asik Veysel’in türkülerini söylediTufan Aktas

Tanzanyalilar Asik Veysel’in türkülerini söylediTufan Aktas

ISTANBUL (AA) - Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Dogu Afrika ülkesi Tanzanya'da Türkçe ögrenen kursiyerleriyle Asik Veysel dinletisi düzenledi.

YEE'den yapilan açiklamaya göre, Asik Veysel’in vefatinin 50. yilinda Cumhurbaskanligi tarafindan 2023 yilinin “Asik Veysel Yili” olarak ilan edildigi animsatildi.

Enstitü, bu kapsamda dünyanin farkli cografyalarinda Asik Veysel’i yad etmeye yönelik faaliyetler baslatti.

Zanzibar Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe ögrenen Zanzibarli kursiyerler için Türkiye’den Sivasli Halk Ozani Bektas Boyraz’in katilimiyla Asik Veysel türkülerinin yer aldigi müzik dinletisi yapti.

Etkinlikte, Asik Veysel’in “Uzun Ince Bir Yoldayim” ve “Kara Toprak” basta olmak üzere hafizalarda iz birakan eserleri seslendirildi. Yunus Emre’nin eserlerini de seslendiren Halk Ozani Boyraz’a Enstitü kursiyerleri eslik etti.

Kursiyerler, enstitünün düzenledigi etkinliklerle Türkçe ögrenmenin yani sira Türk kültürünü yakindan tanidiklarini ve her etkinlikte Türkiye’nin kültürel zenginliklerine daha çok ilgi duymaya basladiklarini ifade etti.

Ozan Bektas Boyraz da Zanzibar Yunus Emre Enstitüsü kursiyerlerinin gerek Asik Veysel’in türkülerine gerek Yunus Emre’nin ilahilerine eslik etmelerinden duydugu memnuniyeti dile getirdi.