Kayseri'de hükümlü ve tutuklularin yaptigi eserler sergilendiRamazan Kaya

Kayseri'de hükümlü ve tutuklularin yaptigi eserler sergilendiRamazan Kaya

KAYSERI (AA) - Kayseri'de "Sanat Özgürlestirir" temasiyla yürütülen egitim ve iyilestirme faaliyetleri çerçevesinde hükümlü ve tutuklular tarafindan yapilan sanat eserleri begeniye sunuldu.

Kayseri Cumhuriyet Bassavciligi, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlügü ile Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) tarafindan, AGÜ Sümer Kampüsü'nde düzenlenen sergide, tutuklu ve hükümlülerin yaptigi resimler ile el emegi ürünler sergilendi.

15 Nisan Dünya Sanat Günü kapsaminda gerçeklestirilen sergideki eserler, ceza infaz kurumlarinda bulunan hükümlülerce egitim ve iyilestirme faaliyetleri kapsaminda yapildi. Sergiden elde edilecek gelir hükümlülere aktarilacak.

Kayseri Cumhuriyet Bassavcisi Habib Korkmaz, serginin açilisinda yaptigi konusmada, cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklularin sanat eserlerini anlamli bir günde üniversitelilerin ve halkin begenisine sunduklarini söyledi.

Çalismalarin hepsinin el emegi, göz nuru, alin teri barindirdigini vurgulayan Korkmaz, "Emek veren hükümlü ve tutuklularimizi tebrik ediyoruz. Insallah daha güzel seyler yapmak için de kendilerini kurslarla destekleyecegiz. Serginin hayirli olmasini ve güzel bir alisveris kapsaminda hepsinin satilmasini temenni ediyorum." diye konustu.

AGÜ Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yilmaz da ortak projede bir araya geldikleri için çok mutlu oldugunu belirterek, emegi geçenlere tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan açilisi gerçeklestirilen sergi, 20 gün boyunca ziyaret edilebilecek.