Haci Bayram Veli'nin dogdugu "Solfasol" semtinin adi "Zülfazil"a dönüsüyorEsra Agaçyetistiren- Altindag Belediye Baskani Asim Balci: - "Zülfazil 'fazilet sahibi' anlamina gelen Arapça bir kelimedir. Bölgede çok sayida inanç önderinin bulunmasi, Haci Bayram Veli gibi önemli sahsiyetlerin bulunmasi da buna atifta bulunuldugunu gösteriyor" - "Bu dönüsüm çalismalariyla birlikte Zülfazil isminin bölgeye verilmesi konusunda vatandaslarin yogun bir talebi oldu. Biz de bu talepleri dikkate alarak önümüz

Haci Bayram Veli'nin dogdugu "Solfasol" semtinin adi "Zülfazil"a dönüsüyorEsra Agaçyetistiren- Altindag Belediye Baskani Asim Balci:
- "Zülfazil 'fazilet sahibi' anlamina gelen Arapça bir kelimedir. Bölgede çok sayida inanç önderinin bulunmasi, Haci Bayram Veli gibi önemli sahsiyetlerin bulunmasi da buna atifta bulunuldugunu gösteriyor"
- "Bu dönüsüm çalismalariyla birlikte Zülfazil isminin bölgeye verilmesi konusunda vatandaslarin yogun bir talebi oldu. Biz de bu talepleri dikkate alarak önümüz

ANKARA (AA) - Ankara'nin manevi mimari Haci Bayram Veli’nin dogdugu Solfasol'un adi, semtin ilk ismine dönüstürülerek "Zülfazil" oluyor.

Altindag Belediye Baskani Asim Balci, AA muhabirine yaptigi açiklamada, ilçeye bagli Solfasol semtinin daha önce köy oldugunu, büyüksehir sinirlari kapsamina alindiktan sonra mahalleye dönüstügünü belirtti.

Haci Bayram Veli’nin dogdugu ev ve çevresindeki tarihi caminin restorasyon sürecine iliskin bilgi veren Balci, bölgeye bir inanç merkezi de kazandirmayi amaçlayan Haci Bayram Veli Külliyesi projesi kapsaminda yaklasik 15 dönümlük alanda dönüsüm çalismalarinin yürütüldügünü, Kur'an kursu, kültürevi ve kütüphane ile meydan yapildigini söyledi.

- Geçmisten bu yana süren isim tartismalari

Geçmiste, bölgenin ismine yönelik tartismalar oldugunu ifade eden Balci, bazi tarihi kaynaklarda bölgenin adinin Zülfazil olarak geçtigini dile getirdi.

Balci söyle devam etti:

"Zülfazil 'fazilet sahibi' anlamina gelen Arapça bir kelimedir. Bölgede çok sayida inanç önderinin bulunmasi, Haci Bayram Veli gibi önemli sahsiyetlerin bulunmasi da buna atifta bulunuldugunu gösteriyor. O bakimdan, bu dönüsüm çalismalariyla birlikte Zülfazil isminin bölgeye verilmesi konusunda vatandaslarin yogun bir talebi oldu. Biz de bu talepleri dikkate alarak önümüzdeki dönemde çalismalarimizi sürdürecegiz."

Balci, Haci Bayram Veli Külliyesi'nin, yaklasik üç ayda tarihi caminin restorasyonu, kütüphane, kültürevi ve meydandaki yesil alan çalismalariyla tam bir çekim merkezine dönüsecegini söyledi.

- Tarihi köy camisinde ince kalem isleri bulundu

Asim Balci, isim degisikligine iliskin hukuki sürecin basladigini, Valiligin onayiyla adi degistirilecek bölgedeki meydanin sonbahar aylarinda halka açilacagini belirtti.

Bölgede restorasyon çalismasi devam eden köy camisinin 100 yildan daha fazla süredir ayakta oldugunu anlatan Balci, camide, üzeri sivayla kapli ince kalem isleri tespit ettiklerini bildirdi.

Balci, Haci Bayram Veli'nin dogdugu evin restorasyon çalismalarinin ardindan inanç turizmine kazandirilacagini ifade etti.