"Öylesine Bir Dinleti" Istanbul'da sahnelendiHilal Ustuk

"Öylesine Bir Dinleti" Istanbul'da sahnelendiHilal Ustuk

ISTANBUL (AA) - Istanbul Devlet Opera ve Balesi'nin (IDOB) sahneye koydugu, müzikli oyun "Öylesine Bir Dinleti"nin Istanbul prömiyeri, Kadiköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde gerçeklestirildi.

Birçok sahne sanatini içinde barindiran, opera sanatini ve çoksesli müzigi tanitmaya, yayginlastirmaya ve sevdirmeye yönelik ortaya çikan oyunu, Murat Göksu yazip yönetti.

Ilk kez 1985'te sahnelenen eser, 1989'dan itibaren Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlügü tarafindan programa alindi.

"Hoffman'in Masallari", "Saraydan Kiz Kaçirma", "Sevil Berberi", "Tosca", "La Boheme", "Romeo ve Julyet", "Don Giovanni" ve "Carmen" gibi sevilen operalardan aryalarin seslendirildigi eserde, sarki ve türküler de yorumlandi.

Oyunda Can Reha Gün, Yücel Özeke, Ceren Aydin, Bezmi Hazal Eksi, Ayçin Sürücüer, Merve Tokat, Berk Özbek, Ufuk Toker, Emrah Erdem Gedik, Burak Kul, Emre Güngör ve Ali Haydar Tas sahne aldi.

Aslihan Korkmaz ile Olena Senol'un piyanosuyla eslik ettigi oyunun dekor ve kostüm uygulamasini Olcay Engin Kaymaz, isik tasarimini ise Taner Aydin yapti.

Sanatseverlerin prömiyerine yogun ilgi gösterdigi eser, 14 ve 21 Mart'ta Kadiköy Süreyya Opera Sahnesi'nde sahnelenecek.?