YKS, deprem bölgesinde 4 ilde yapilacakSelma Kasap- ÖSYM Baskani Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy:- "Yaklasik 3,5 milyon adayin katilacagi YKS'yi Hatay, Malatya, Kahramanmaras ve Adiyaman illerinde de uygulayacagiz"- "Sinav yeri tercih sayisini 2'den 5'e çikardik"

YKS, deprem bölgesinde 4 ilde yapilacakSelma Kasap- ÖSYM Baskani Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy:- "Yaklasik 3,5 milyon adayin katilacagi YKS'yi Hatay, Malatya, Kahramanmaras ve Adiyaman illerinde de uygulayacagiz"- "Sinav yeri tercih sayisini 2'den 5'e çikardik"

ANKARA (AA) - Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Baskani Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yaklasik 3,5 milyon adayin katilacagi Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'ni (YKS) Hatay, Malatya, Kahramanmaras ve Adiyaman illerinde de uygulayacaklarini bildirdi.

ÖSYM Baskani Ersoy, deprem bölgesinde yapilacak sinav uygulamalari ile ilgili açiklama yapti.

Yüzyilin afeti olarak görülen iki yikici depremin ardindan bölgedeki yapilarin büyük zarar gördügünü ifade eden Ersoy, su ifadeleri kullandi:

"Depremin etkisiyle yikilan binalar ve ayakta kalanlarin ne kadar güvenli oldugunun tespiti gibi çalismalarin yapilabilmesi amaciyla deprem bölgesinde sinav uygulamasi yapmama karari almistik. Deprem bölgesindeki kardeslerimize bu süreçte Türkiye'nin istedikleri ilinde sinava girebilme imkani olusturduk. Milli Egitim Bakanliginin bölgede egitim ögretime tekrar baslamasinin ve ÖSYM olarak yaptigimiz detayli incelemenin ardindan deprem bölgesindeki 4 ilde tekrar sinav uygulamasina baslamaya karar verdik. Bölgede yasayan kardeslerimizin güvenlik zafiyeti olusmadan sinavlara girmesini amaçliyoruz."

Bölgedeki kapasitenin üzerinde bir talep olmasi durumunda isteyen kisilerin daha önce oldugu gibi yine Türkiye'nin istedigi yerinde sinava girebilecegini ifade eden Ersoy, can güvenligi riskine ve sinavlarda zafiyete sebep olmadan süreci isleteceklerini bildirdi.

ÖSYM Baskani Ersoy, sunlari kaydetti:

"Yaklasik 3,5 milyon adayin katilacagi YKS'yi Hatay, Malatya, Kahramanmaras ve Adiyaman illerinde de uygulayacagiz. Bölgede yasayan bireylerden kendi illerinde sinava girebilmeye yönelik yogun talep vardi, bu talepler dogrultusunda çalismalarimizi gerçeklestirdik. Sinav yeri tercih sayisini 2'den 5'e çikardik. Kisi istedigi 5 ili yazabilecek. Adaylar, tercih etmis oldugu merkezlerden birinde sinava girebilecek. Deprem bölgesindeki sinav uygulamalari için yogun basvuru var. Bazi bölgelerde basvurular kapasitenin iki katina çikmis durumda, bir aksaklik yasanmamasi için titiz bir çaba içerisindeyiz."

Öte yandan, adaylarin, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden sinav giris yeri tercihlerini bugün sistemin açilmasiyla güncelleyebilecekleri belirtildi.

ÖSYM, 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan yikimin çok fazla olmasi ve ayakta kalan yapilarin can güvenligi zafiyeti olusturabilme ihtimali sebebiyle deprem bölgesindeki 4 ilde sinav yapilmamasi yönünde karar almisti.