Tüpras, enerji dönüsümüne "Tüpras Ventures" ile yön verecekGökçe Topbas

Tüpras, enerji dönüsümüne "Tüpras Ventures" ile yön verecekGökçe Topbas

ANKARA (AA) - Tüpras, teknoloji girisim sirketlerine yatirim yapmak, stratejik is birlikleri olusturmak, ekosistemi gelistirmek, yurt içi ve yurt disi teknoloji girisimlerine ulasmak amaciyla Tüpras Ventures'i kurdu.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, hem sirket içi hem de dis inovasyon kaynaklarini etkin kullanarak büyümesini sürdüren sirket, kurdugu Tüpras Ventures sirketi ile gelecegin enerji sisteminde belirleyici rol oynayacak teknoloji girisim sirketlerine yatirim yapmayi, stratejik is birlikleri kurmayi ve girisimcilik ekosistemini gelistirmeyi amaçliyor.

Kuzey Amerika ve Avrupa basta olmak üzere genis bir cografyada, stratejik odak alanlarina yatirim yapacak olan Tüpras Ventures, girisimlere teknolojilerini deneme ve ölçeklendirme firsati sunacak ayrica Tüpras'in sektör tecrübesini ve bilgi birikimini paylasacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Tüpras Inovasyon ve Yatirim Projelerinden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Levent Zagra, Stratejik Dönüsüm Planimizda bir yili askin bir süreyi geride biraktiklarini belirterek,"2050'de karbon nötr olma yolculugumuzda emin adimlarla ilerliyoruz. Dönüsüm yolculugumuzda yeni teknoloji ve is modellerini, rekabet gücümüzü artiracak en önemli araç olarak görüyoruz." ifadelerini kullandi.

Zagra, inovasyon ve girisimcilik ikliminin tüm sirkete yayilmasi, kültürel dönüsümün desteklenmesi, bu çalismalardan kalici deger üretilmesi için çalismalarini araliksiz sürdürdüklerini dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Açik inovasyon çalismalarimizi yurt içi ve yurt disi girisimcilik ekosistemine entegre olarak hem Tüpras’a hem de girisimcilere deger kazandirmak amaciyla aktif sekilde sürdürüyoruz. Açik inovasyon çalismalari ile sirket içindeki ihtiyaçlara yenilikçi çözümler bulmayi ve enerji dönüsümü dogrultusunda son teknolojileri takip ederek yeni büyüme alanlari yakalanmayi hedefliyoruz. Türkiye’de ve yurt disinda gelisen teknolojiler ile ilgili sürekli tarama yapiyoruz ve her sene binin üzerinde girisim inceliyoruz. Avrupa’nin önde gelen enerji fonlarindan kabul edilen Emerald Technology Ventures Girisim sermayesi fonunun 2020’den bu yana yatirimcisiyiz. Bugüne kadar 32 girisim ile is birligi yaptik. 3 kitada (Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya) 10'dan fazla ülkeden girisim ile is birligi gerçeklestirdik. Sirketimiz içinde ise toplam 30’dan fazla departman ile girisim-kurum is birligi süreçleri yürütüldü, 120’den fazla iç paydas bu çalismalarda yer aldi. Girisimlere pilot çalisma imkâni sunduk, ortak inovasyon projeleri yürüttük, müsterileri olduk ve özel is birligi anlasmalari imzaladik."