Bursa'da ramazan ayina özel iki sergi açildiCem San- "Osmanli’dan Günümüze Kabe Örtüleri ve Hac Hatiralari Sergisi" ile "Geçmisten Günümüze Saray Kokulari ve Osmanli Takilari Sergisi" 15 Nisan'a kadar açik kalacak

Bursa'da ramazan ayina özel iki sergi açildiCem San- "Osmanli’dan Günümüze Kabe Örtüleri ve Hac Hatiralari Sergisi" ile "Geçmisten Günümüze Saray Kokulari ve Osmanli Takilari Sergisi" 15 Nisan'a kadar açik kalacak

BURSA (AA) - Bursa Büyüksehir Belediyesi ramazan ayi etkinliklerinin baslangicini "Osmanli’dan Günümüze Kabe Örtüleri ve Hac Hatiralari Sergisi" ile "Geçmisten Günümüze Saray Kokulari ve Osmanli Takilari Sergisi"nin açilisiyla yapti.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, koleksiyoner Bekir Kantarci'nin özel koleksiyonda yer alan Kabe örtüleri, hac hatiralari, saray kokulari ve Osmanli takilari, Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen iki ayri sergiyle Bursalilarla bulustu.

"Osmanli'dan Günümüze Kabe Örtüleri ve Hac Hatiralari Sergisi" ile "Geçmisten Günümüze Saray Kokulari ve Osmanli Takilari Sergisi", Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas'in da katildigi törenle ziyarete açildi.

Ziyaretçiler Osmanlilar için bir yasam tarzi olan misk, amber, gül, lale gibi birçok kokuyu tecrübe etme imkani buldu.

Yaklasik 150 yildir siyah olan Kabe'nin dis örtülerinin yani sira kemer kusak yazilari, her sene Kabe'de asili kalan ve her yil Kurban Bayrami öncesinde degistirilen örtüler, 30 senede bir degistirilen Kabe'nin iç örtüleri ile Ravza-i Mutahhara'nin iç örtülerinin ve Osmanli'nin Hicaz topraklarina hakim oldugu son yillarda Mekke'ye gönderilen parçalarin da sergilendigi "Osmanli'dan Günümüze Kabe Örtüleri ve Hac Hatiralari Sergisi" de ilgi gördü.

Açiklamada görüslerine yer verilen Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, ramazan ayina özel düzenlenen sergilerin 15 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecegini belirtti.

Bursa'nin sanat alaninda binlerce yillik geçmise sahip oldugunu vurgulayan Aktas, "Dolayisiyla bu manada ecdadimiz bizlere muhtesem bir tarih, muhtesem bir kültür ve muhtesem bir medeniyet birakmis. Bize düsen de bunlari korumak, kollamak, yasatmak. Sunu unutmamak lazim kültür ve sanat, geçmisle gelecek arasinda bir köprü olusturuyor. Bursa deyince ruhaniyetli bir sehir akla geliyor. Ramazan her yerde güzel ama Bursa'da ayri bir güzel. Bu iki sergimizle ramazana ayri bir renk katalim istedik." ifadelerini kullandi.