Engel tanimayan sporcular için ilk kez "Engelsiz Ödül Töreni" düzenlenecekMusa Samur- Gençlik ve Spor Bakanligi himayesinde Istanbul'da düzenlenecek törende 10 kategoride ödül verilecek- Bakan Kasapoglu:"Organizasyonu, Türk sporunda farkindaligi ortaya koymasi adina önemli ve degerli bir adim olarak görüyorum"

Engel tanimayan sporcular için ilk kez "Engelsiz Ödül Töreni" düzenlenecekMusa Samur- Gençlik ve Spor Bakanligi himayesinde Istanbul'da düzenlenecek törende 10 kategoride ödül verilecek- Bakan Kasapoglu:"Organizasyonu, Türk sporunda farkindaligi ortaya koymasi adina önemli ve degerli bir adim olarak görüyorum"

ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanligi’nin himayesinde Türkiye Spor Yazarlari Dernegi’nin (TSYD) ev sahipliginde Istanbul'da 4 Mayis Persembe günü düzenlenecek TSYD-Petrol Ofisi Engelsiz Ödül Töreni'nde 10 kategoride ödüller sahiplerini bulacak.

Gençlik ve Spor Bakanligindan yapilan açiklamaya göre, Cumhuriyeti 100'üncü, TSYD’nin ise 60'inci yilinin kutlandigi yilda ilk kez engelli sporculara yönelik organize edilen tören, Istanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde yapilacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Türk sporunun hiçbir engel tanimadan her alanda zirveyi hedefledigini vurguladi.

Sporda erisilebilirlik politikalari dogrultusunda engelli vatandaslarin Türkiye'de son 21 yilda hayatin her alaninda oldugu gibi spora da katiliminin çok ciddi anlamda artis gösterdigini aktaran Kasapoglu, "Bunun en büyük örnegini ise madalya sayimizda rekorlarin kirildigi 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari’nda yasadik. Sporcularimizin her daim yanindayiz. Simdi, onlarin herkese örnek olan inançlarini, azimlerini ödüllendirme zamani." ifadelerini kullandi.

Türkiye Yüzyili'nin baslangicinda sporda da önemli hedeflerin oldugunu belirten Kasapoglu, su degerlendirmeyi yapti:

"Cumhuriyetimizin 100. yilinda, Türkiye Spor Yazarlari Derneginin de 60. yilinda, önemli bir geceye ev sahipligi yapmanin mutlulugunu yasayacagiz. Ilk kez düzenlenecek bu geceyi, engel tanimayarak sanli Türk bayragimizi her platformda göndere çeken, ay yildizli formamizi gururla tasiyan milli sporcularimizla onurlandiracagiz. Bugüne kadar engelli sporcu camiamiz özelinde yapilmis ilk ödül töreni olacak organizasyonu, Türk sporunda farkindaligi ortaya koymasi adina önemli ve degerli bir adim olarak görüyorum. Böylesine anlamli bir gecenin gelenekselleserek devam edecegini temenni ediyorum."

TSYD Genel Baskani Oguz Tongsir de ilk kez düzenlenecek özel bir geceye ev sahipligi yapacak olmanin gururunu yasadiklarini ifade etti. Tongsir, "TSYD olarak mücadele eden, ter döken, ülkesine madalya getirmek için canini disine takan insanlarin engelli olduguna asla inanmiyoruz. Bunun içindir ki Türkiye'de ilk kez düzenlenecek bu ödül töreninin adi TSYD ENGELSIZ'dir." ifadelerini kullandi.

Petrol Ofisi Grup Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Abbasoglu da Türk sporunun her zaman destekçisi olduklarini, bir ilk olan organizasyonun ana sponsoru olmaktan onur duyduklarini ifade etti.

- Dijital oylama

Gecede ödül alacak isimler yapilacak dijital oylamayla belirlenecek.

Spor basininin her alanindan yer alan TSYD üyeleri, haberlerini yaptigi, fotograflarini ve görüntülerini çektigi, yazilarini yazdigi sporcularin ödüllendirilmesi için oylamaya katilacak.

TSYD üyelerinin disinda 30 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek oylamaya sporseverler https://www.tsyd.org.tr/wp/?page_id=22487 linki üzerinden katilabilecek.

- Ödül kategorileri ve adaylar

Toplam 10 kategoride ödül verilecek gecede, 4 kategori oylamaya sunulacak.

Yilin milli takimi ödül adaylari: Golbol Kadin Milli Takimi, Ampute Futbol Milli Takimi, Isitme Engelliler Voleybol Milli Takimi, Özel Sporcular Kadin Down Masa Tenisi Milli Takimi.

Yilin kadin sporcusu ödül adaylari: Sevda Altunoluk (Milli golbol oyuncusu), Kübra Korkut (Milli para tenisçi), Meryem Betül Çavdar (Milli para tekvandocu), Merve Yazici (Isitme engelli milli tekvandocu), Dilara Çevik (Down sendromlu milli atlet)

Yilin erkek sporcusu ödül adaylari: Abdullah Öztürk (Milli para masa tenisçi), Nihat Türkmenoglu (Milli para okçu), Ömer Güleryüz (Ampute futbol milli takimi sporcusu), Emirhan Akçakoca (Down sendromlu milli atlet), Mehmet Ali Yigit (Isitme engelli milli güresçi)

Yilin antrenörü ödül adaylari: Osman Çakmak (Ampute Futbol Milli Takimi Teknik Direktörü), Yusuf Kilinçkaya (Para Masa Menisi Milli Takim Antrenörü), Osman Çarkçi (Isitme Engelliler Erkek Voleybol Takimi Basantrenörü), Gültekin Karasu (Golbol Kadin Milli Takimi Teknik Direktörü), Kemal Yaskafa (Down Sendromlular Masa Tenisi Milli Takimi Antrenörü)

Gecede ayrica Azim Ödülü, Yilin Çikis Yapan Sporcusu Ödülü, Vefa Ödülü, Saglik Kahramani Ödülü, Farkindalik Ödülü ile Yavuz Kocaömer Özel Ödülü de verilecek.