Trabzon'daki yurtlarda kalan afetzedeler depremin izlerini sporla silmeye çalisiyorDuygu Avunduk- Depremden etkilenen illerden kente gelerek yurtlara yerlestirilenler, Il Gençlik ve Spor Müdürlügünde görevli antrenörler esliginde spor yapiyor - Voleybol antrenörü Ayse Yildiz Dilber: "Depremzedeleri fiziksel aktiviteyle dinç tutmak, ayakta durmalarina yardimci olmak ve mutlu edebilmek için çalisiyoruz"

Trabzon'daki yurtlarda kalan afetzedeler depremin izlerini sporla silmeye çalisiyorDuygu Avunduk- Depremden etkilenen illerden kente gelerek yurtlara yerlestirilenler, Il Gençlik ve Spor Müdürlügünde görevli antrenörler esliginde spor yapiyor
- Voleybol antrenörü Ayse Yildiz Dilber:
"Depremzedeleri fiziksel aktiviteyle dinç tutmak, ayakta durmalarina yardimci olmak ve mutlu edebilmek için çalisiyoruz"

TRABZON (AA) - DUYGU AVUNDUK - Kahramanmaras merkezli, 6 Subat'ta meydana gelen depremlerden etkilenerek Trabzon'da yurtlara yerlestirilen afetzedelere, badminton ve voleybol egitimi veriliyor.

Gençlik ve Spor Bakanligi'na bagli Dogu Karadeniz Kiz Ögrenci Yurdu'nun girisinde olusturulan alanda her yastan depremzede, Il Gençlik ve Spor Müdürlügünde görevli antrenörler esliginde spor yaparak vakit geçiriyor.

Haftada üç gün 10.00-14.00 saatleri arasindaki badminton ve voleybol egitimlerine, çocuklar ve gençler kadar aile bireyleri de ilgi gösteriyor.


- "Sadece çocuklarimiz degil, aileler de spor aktivitelerine katiliyorlar"


Voleybol antrenörü Ayse Yildiz Dilber, AA muhabirine yaptigi açiklamada, yaklasik iki hafta önce basladiklari egitimlerle, yurtta kalan çocuklara bir nebze de olsa ellerini uzatarak yasadiklari acilari unutturmaya çalistiklarini söyledi.

Sporun kardeslik ve kaynastirma özelliginden yararlandiklarini anlatan Dilber, "Depremzedeleri fiziksel aktiviteyle dinç tutmak, ayakta durmalarina yardimci olmak ve mutlu edebilmek için çalisiyoruz. Bunu sporla daha iyi yapiyoruz ve yasadiklarini unutturmaya çalisiyoruz. Bir nebzede olsa sporla kafalarini dagitmalarina yardimci oluyoruz." dedi.

Dilber, yurtta yapabildikleri en güzel etkinligin spor olduguna isaret ederek, "Voleybola yetenekli, teknikleriyle kabiliyeti olan güzel oyuncular var. Sadece çocuklarimiz degil, aileler de spor aktivitelerine katiliyorlar. Kendilerini iyi hissediyorlar, yas grubumuz yok, 5 yasindan 70 yasina kadar hepsi dahil olabiliyor." diye konustu.

Badminton antrenörü Nazan Öztürk, badmintonu özellikle çocuklara tanitmaya çalistigini dile getirerek, "Yurdun giris bölümünde oynuyoruz, merak edenler oluyor, yetiskinler de geliyor. Badmintonu tanitiyoruz, oynatiyoruz." ifadelerini kullandi.

Öztürk, badmintona ilginin yogun oldugunu belirterek, sunlari söyledi:

"Bizi kucakliyorlar, hemen raketlerimize sarilip spor faaliyetine basliyoruz. Buradaki faaliyetleri, gönül yapmak için gerçeklestiriyoruz. Vuruslari çok güzel olan yetenekli çocuklarimiz var. Biz de müdürlük olarak spor faaliyet kapsaminda üzerimize düsen görevi yapmaya çalisiyoruz. Yasadiklari travmalardan onlari uzaklastirarak mutlu etmeye çalisiyoruz."


- Depremzedeler etkinliklerden memnun


Gaziantepli 12 yasindaki Büsranur Tan, depremde evlerinde hasar olusunca ailesiyle Trabzon'a geldiklerini anlatti.

Tan, okulda birçok spor daliyla ilgilendigine dikkati çekerek, "Voleybol egitimi de almistim. Voleybola devam etmek istiyorum. Burada bize çok güzel bakiyorlar, çok fazla arkadas edindik. Hoca voleybol topunu birakiyor bize, sürekli oynuyoruz, etkinliklere katiliyoruz. Sporla ilgileniyoruz, günlerimiz güzel geçiyor." dedi.

Malatya'daki depremde evi yikilan ve 84 yakinini kaybeden Cebrail Kaçar, gençlik yillarinda çok severek oynadigi voleybola Trabzon'da yeniden basladigini ifade etti.

Yetkililere ve antrenörlere, kendilerine sunduklari imkanlar dolayisiyla tesekkür eden Kaçar, sunlari kaydetti:

"Çocuklarimla voleybol oynayarak zaman geçiriyoruz. Önemli olan biraz da olsa çocuklarin yüzlerinin gülmesi. Korkuyu ve stresi üzerlerinden atmalari için çalisiyoruz, rabbim bir daha yasatmasin. Çocuklari bahane ediyoruz ama bir sekilde bizim de kafamiz dagiliyor."

Malatyali depremzede Kerim Ekici, önceden de badminton oynadigini anlatarak, "Burada görünce yeniden oynamaya basladim ve kendimi gelistirdim. Nazan hoca yetenekli oldugumu gördü ve yardimci oluyor. Burada gün içinde birçok etkinlik oluyor, annemle aksamlari da voleybol oynuyoruz." diye konustu.