Hakkarigücü, ligden çekilen Onvo Hatayspor'dan 4 futbolcuyu kadrosuna katti Sayim Harmanci- Transfer sürecini anlatirken gözyaslarini tutamayan Aybüke Aykul: "Hatay içimde büyük bir yara. Çok güzel bir sehirdi. Oranin bir sözü vardir. 'Asi sehrin asi insanlari' diye. Her zaman tek yürek, dimdik ayakta kalacaklarina inaniyorum. Hatay'i kalbimde yasiyorum" - Sol bek Seval Akbulat: "Gelir gelmez çok iyi karsilandik. Herkes sicakkanli. Güzel bir arkadaslik ortami olusturacagimiza inaniyorum. Yabanci

Hakkarigücü, ligden çekilen Onvo Hatayspor'dan 4 futbolcuyu kadrosuna katti Sayim Harmanci- Transfer sürecini anlatirken gözyaslarini tutamayan Aybüke Aykul:
"Hatay içimde büyük bir yara. Çok güzel bir sehirdi. Oranin bir sözü vardir. 'Asi sehrin asi insanlari' diye. Her zaman tek yürek, dimdik ayakta kalacaklarina inaniyorum. Hatay'i kalbimde yasiyorum"
- Sol bek Seval Akbulat:
"Gelir gelmez çok iyi karsilandik. Herkes sicakkanli. Güzel bir arkadaslik ortami olusturacagimiza inaniyorum. Yabanci

HAKKARI (AA) - SAYIM HARMANCI - Turkcell Kadin Futbol Süper Ligi ekiplerinden Hakkarigücü, Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerin ardindan ligden çekilen Onvo Hatayspor'dan biri yabanci 4 futbolcuyu transfer etti.

Ligi 22 puanla tamamlayarak play-off'ta Fenerbahçe ile eslesen Hakkarigücü, 1. tur maçlari öncesi eksik mevkilere yaptigi takviyelerle kadrosunu güçlendirdi.

Sezon basinda transfer edilen Zambiyali Margeret Belemu ve subatta takima katilan Kenyali Phoeby Okech Owiti ile yollarini ayiran mavi-beyazli ekip, depremlerin ardindan ligden çekilme karari alan Onvo Hatayspor'dan Burkino Fasolu 23 yasindaki sag kanat Nana Juilette, sol bek Seval Akbulat (21), sol kanat Aybüke Aykul (23) ve sag kanat Nazmiye Aytop'u (28) kadrosuna dahil etti.

Depremler nedeniyle yasanan yikimlar, can kayiplari ve takimin ligden çekilmesinin üzüntüsünü yasayan futbolcular, kente gelerek takimla çalismalara basladi.


- "Hatay'i kalbimde yasiyorum"


Transfer sürecini anlatirken gözyaslarini tutamayan Aybüke Aykul, AA muhabirine yaptigi açiklamada, kulübünün afetten sonra ligden çekildigini, yasananlardan dolayi yüreginde büyük bir buruklugun oldugunu söyledi.

Hayatini kaybeden binlerce kisinin üzüntüsünü yasadiklarini dile getiren Aykul, söyle konustu:

"Hatay içimde büyük bir yara. Çok güzel bir sehirdi. Oranin bir sözü vardir. 'Asi sehrin asi insanlari' diye. Her zaman tek yürek, dimdik ayakta kalacaklarina inaniyorum. Hatay'i kalbimde yasiyorum. Umarim bir an önce ayaga kalkariz. Bunu sadece Hatay için degil, diger iller için de söylüyorum. Millet olarak bunu da atlatacagimiza inaniyorum. Biz de bazi arkadaslarimizla buraya geldik. Hakkarigücü'nü uzun yillardir taniyorum. Hava sartlari biraz zor ama ortami, insanlari iyi. Bu formayi giyiyorsak artik buranin basarisi için ter dökme zamani. Önümüzde önemli iki maç var. O maçlarimizi alip önümüze bakmak istiyoruz."

Seval Akbulat da bir yildan bu yana Hatayspor'da top kosturdugunu, depremden önce de Ankara'ya döndügünü anlatti.

Orada da depremi hissettiklerini belirten Akbulat, "Ülkemize geçmis olsun. Biz de buraya geldik. Hakkarigücü yillardir ligde iyi durumda olan bir takim. Hakkari deplasmanlari rakipleri tedirgin eder. Burasi çok güzel bir yer. Umarim güzel basarilar elde ederiz. Gelir gelmez çok iyi karsilandik. Hersek sicakkanli. Güzel bir arkadaslik ortami olusturacagimiza inaniyorum. Yabanci futbolcularimiz da çok iyi. Play-off'ta da elimizden geleni yapacagiz. Hakkari'yi en iyi sekilde temsil edecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Eski takiminin ligden çekilmek zorunda kalmasinin üzüntüsünü yasadigini ifade eden Nazmiye Aytop ise bazi arkadaslariyla Hakkarigücü'ne transfer olma karari aldiklarini bildirdi.

Depremden etkilenen herkese geçmis olsun dileklerini ileten Aytop, "Su anda play-off maçlarina hazirlaniyoruz. Buranin iklim sartlari zor. Biz de uyum saglamaya çalisiyoruz. Takimdaki herkes isine odakli. Arkadaslik ortami, olanaklari gayet iyi. Hatayspor'dan 4 arkadasimizla buraya geldik. Onun avantajini yasiyoruz." ifadelerini kullandi.

Juilette de kenti çok begendigini ve burada olmaktan mutlu oldugunu dile getirdi.


- "Hedefimize odaklandik"


Yardimci antrenör Cihat Dogan ise play-off birinci turun ilk maçinda 16 Nisan'da Fenerbahçe ile kendi sahalarinda karsilasacaklarini belirtti.

Takimdan giden ve gelen futbolcularin oldugunu aktaran Dogan, sunlari kaydetti:

"Ekip olarak bir araya gelip takimi analiz ediyoruz. Transfer ihtiyaci duydugumuz mevkiler için sporcu aramaya basladik. Su an 5 futbolcuyu kadroya dahil ettik. Transferlerimiz çok yönlü oyuncular. Bize güç katacaklarini düsünüyorum. Antrenmanlarimiza devam ediyoruz. Elimizden gelenin fazlasini yapip rakibimizi yenmek istiyoruz. Bizim için takim fark etmiyor. Sadece kendimize odaklandik ve gücümüzün farkindayiz. Brezilyali kalecimiz de gayet iyi. Halkimiz takimi çok seviyor ve bizden beklentileri büyük. Play-off'a odaklandik."