Israil, Gazze'nin farkli noktalarina yönelik yeni hava saldirisi düzenlediMehmet Nuri Uçar- Filistinli gruplar: Direnis, Israil saldirganligina yanit vermeye devam ediyor

Israil, Gazze'nin farkli noktalarina yönelik yeni hava saldirisi düzenlediMehmet Nuri Uçar- Filistinli gruplar: Direnis, Israil saldirganligina yanit vermeye devam ediyor

GAZZE (AA) - Israil savas uçaklari, Gazze Seridi'nin farkli bölgelerine yönelik yeni hava saldirilari düzenledi.

Görgü taniklarindan alinan bilgiye göre, Israil savas uçaklari, Filistinli direnis gruplarina ait bazi askeri noktalari hedef aldi.

Kentin dogusundaki bir askeri nokta bir kaç füzeyle hedef alindi. Saldirida ölen ya da yaralanan bilgisine yer verilmezken çevredeki ev ve arazilerde hasar olustu.

Israil ordusu ayrica, Gazze Seridi'ne saldiri düzenleyen savas uçaklarina ates açan agir bir makineli tüfegi hedef aldigini duyurdu.

Ordudan yapilan yazili açiklamada, Gazze'den, gece saatlerinde Israil ordusuna ait savas uçaklari ile Yahudi yerlesim birimlerine ates açan agir makineli tüfek insansiz hava araci (IHA) ile hedef alindigi belirtildi.

Öte yandan Filistinli direnis gruplari da Gazze Seridi üzerinde uçaklara karadan havaya füzeler atarak karsilik vermeye devam ediyor.

Filistinli gruplar tarafindan yapilan yazili açiklamada, "Isgalin (Israil) saldirganligina yanit vermeye devam ediyoruz." denilerek, Gazze'ye yakin olan Yahudi yerlesim birimlerinin bir dizi roketlerle hedef alindigi kaydedildi.

- Israil siginaklari açti

Israil makamlari tarafindan yapilan yazili açiklamada, Tel Aviv çevresi de dahil olmak üzere ülkenin güneyinde, kuzeyinde ve merkezindeki yerlesim yerlerinde siginaklar açildigi kaydedildi.

- Ne olmustu?

Israil polisinin, Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara ses bombasi, kauçuk kapli mermi ve coplarla orantisiz güç kullanarak iki gece üst üste müdahale etmesi isgal altindaki Dogu Kudüs'te gerilimi tirmandirmis, olaylarin çikmasina yol açmisti.

Israil ordusu, Lübnan’dan ülkenin kuzey bölgelerine bir dizi roket atildigini ve ülkenin kuzey bölgelerinde uyari sirenlerinin devreye girdigini duyurmustu.

Israil Disisleri Bakanligi, saldirida 34 roket firlatildigini bildirmisti. Israil ordusu, aksam saatlerinde de Lübnan'dan Israil'in kuzeyine üç havan mermisi atildigini açiklamisti.

Acil yardim servisi Kizil Davut Yildizi da saldirilarda sarapnel isabet eden bir Israillinin hafif, bir kisinin de siginaga kaçarken yaralandigini paylasmisti.

Israil Ordusu, roket saldirilarinin, Hamas'in Lübnan’da konuslu unsurlari tarafindan düzenlendigini duyurmus ve Hamas’i sorumlu tutmustu.

Israil Ordusu, topraklarindan Israil'e roket atilmasinda Lübnan hükümetinin de sorumlulugu bulundugunu belirtmisti.