Erzincan Valisi Aydogdu ögrencilerle kahvalti yapip ulasimda indirim müjdesi verdiBaris Yalçinkaya- Kent meydaninda üniversitelilere tescilli Cimin üzümü, lavas arasi tulum peyniri ve börek ikram edildi

Erzincan Valisi Aydogdu ögrencilerle kahvalti yapip ulasimda indirim müjdesi verdiBaris Yalçinkaya- Kent meydaninda üniversitelilere tescilli Cimin üzümü, lavas arasi tulum peyniri ve börek ikram edildi

ERZINCAN (AA) - Erzincan Valisi Hamza Aydogdu, kent meydaninda üniversite ögrencileriyle kahvalti yapti, 10 lira olan özel halk otobüsü ücretini üniversiteliler için 4 liraya indirdiklerini duyurdu.

Valiligin koordinesinde Erzincan Belediyesi, Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi, MÜSIAD, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluslarinin katkilariyla Cumhuriyet Meydani'nda üniversiteliler için kahvalti programi düzenlendi.

Kahvaltida gençlere kentin tescilli lezzeti Cimin üzümü, lavas arasi tulum peyniri ve börek ikram edildi.

Farkli sehirlerden gelen ögrencilerin masalarina oturan kent protokolü, sohbet ettikleri gençlerin taleplerini dinledi.

- Validen ögrencilere ulasim indirimi müjdesi

Vali Aydogdu, yaptigi konusmada, Erzincan'in birlik, beraberlik, güzellik, medeniyet ve tarihin sehri oldugunu söyledi.

Ögrencilere "Bu sehrin keyfini çikarmanizi isterim." diye seslenen Aydogdu, söyle devam etti:

"Bütün arkadaslarimizla beraber, sizin daha huzurlu, daha güzel, daha mutlu sekilde okula gidip gelmeniz için elimizden gelen her seyi yapacagimizi bilmenizi isterim. Bununla ilgili ilk adim atildi. Sayin Basbakanimiz (Eski Basbakan Binali Yildirim) bize talimat vererek 'Ögrencilerin ulasim problemi var.' dedi. Biz de belediye baskanimiz ve diger arkadaslarimizla beraber oturduk konustuk. Normalde bir binisi 10 lira olan özel halk otobüsü ücretini üniversite ögrencilerimiz için 4 liraya indirdik, hayirli olsun. Bunu da asagi çekmek için gayret sarf ediyoruz."

Belediye Baskani Bekir Aksun ise "Erzincan kardesligin sehridir. Can Erzincan olarak bütün Türkiye'nin her kösesine ayni gözle bakan, ayni dilek ve temennilerde bulunan, duygu ve düsünceleri paylasan ortak paydasi olan bir sehrin evlatlariyiz. Gelen herkesi bizim emanetimiz olarak kabul eder ve onlari kendi evladimiz gibi biliriz." dedi.

Malatya'dan üniversite egitimi için gelen Nisanur Karakurt da sehirde herkesin kendisini çok iyi karsiladigini ve ilde bulunmaktan mutlu oldugunu dile getirdi.

Vali Aydogdu, Belediye Baskani Aksun ve protokol üyeleri, daha sonra ögrencilere karanfil dagitti.

Programa, Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akin Levent, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.