"Dünyanin En Iyi Köyleri" listesine giren Birgi, ödülünü aldiTurgay Konuralp,Mustafa Güngör

"Dünyanin En Iyi Köyleri" listesine giren Birgi, ödülünü aldiTurgay Konuralp,Mustafa Güngör

IZMIR (AA) - Birlesmis Milletler Dünya Turizm Örgütünün (BMDTÖ) "2022 Dünyanin En Iyi Köyleri" listesine giren Izmir'in Ödemis ilçesine bagli Birgi Mahallesi, Suudi Arabistan'da düzenlenen törenle ödülüne kavustu.

Ödemis Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Suudi Arabistan'in ev sahipliginde düzenlenen ödül törenine, Birgi Mahallesi adina Ödemis Belediyesi Meclisi Üyesi Sema Bilgi ile Ödemis Belediyesi Etüt Proje Müdürlügü çalisanlarindan Hatice Köksal katildi.

Bilgi ile Köksal, ödülü, Suudi Arabistan Birlesik Kralligi Turizm Bakani Ahmed Al Khateeb'in elinden aldi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Ödemis Belediye Baskani Mehmet Eris, Birgi'deki tarihi ve dogal dokunun korunmasi, tanitilmasi ve turizme kazandirilmasi için adimlar atmaya devam ettiklerini dile getirdi.

BMDTÖ, aralarinda ekonomik, sosyal, çevresel sürdürülebilirlikle kültürel ve dogal kaynaklara sahip olmasi ve bunlarin korunup tanitilmasinin da bulundugu 9 farkli kritere göre belirledigi "2022 Dünyanin En Iyi Köyleri" listesini, geçen yil 20 Aralik'ta açiklamisti. Birgi, 20 üyeden olusan bagimsiz bir danisma kurulunca belirlenen, dünyadaki 32 köyün bulundugu listede yer almisti.