Adiyaman'da prefabrik çarsiya kura ile yerlesen esnaf müsterilerini bekliyorKemal Ceylan,Cihan Okur- "Melikgazi Mimar Sinan Çarsi" adi verilen çarsida market, eczane, berber, mobil telefon, manav, tatlici ve çig köfte gibi farkli sektörlerden 34 esnaf hizmet vermeye basladi - Çarsida kirtasiye dükkani açan Halit Dost: - "Adiyaman'da hayat sürecek. Su an hayat normal degilse bile normale dönmesi için bir baslangiç bu çarsi"

Adiyaman'da prefabrik çarsiya kura ile yerlesen esnaf müsterilerini bekliyorKemal Ceylan,Cihan Okur- "Melikgazi Mimar Sinan Çarsi" adi verilen çarsida market, eczane, berber, mobil telefon, manav, tatlici ve çig köfte gibi farkli sektörlerden 34 esnaf hizmet vermeye basladi
- Çarsida kirtasiye dükkani açan Halit Dost:
- "Adiyaman'da hayat sürecek. Su an hayat normal degilse bile normale dönmesi için bir baslangiç bu çarsi"

ADIYAMAN (AA) - KEMAL CEYLAN / CIHAN OKUR - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerden etkilenen Adiyaman'da kurulan 34 prefabrik dükkana kura ile yerlesen esnaf, yeni bir baslangiç yapma firsati buldu.

Depremlerde agir hasar alan Adiyaman'da hayatin olagan akisina dönmesine yönelik çalismalar kapsaminda Kayseri'nin Melikgazi Belediyesince Atatürk Bulvari'ndaki Mimar Sinan Parki'na 34 bölümden olusan prefabrik çarsi olusturuldu.

"Melikgazi Mimar Sinan Çarsi" adi verilen çarsida hizmet verecek 34 esnaf, 300 esnaf arasinda noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi.

Market, eczane, berber, mobil telefon, manav, tatlici ve Adiyaman'in yöresel lezzeti çig köfteci gibi farkli sektörlerden esnaf, prefabrik çarsida hizmet vermeye basladi.

Melikgazi Mimar Sinan Çarsi'nda yer almaya hak kazanan Ahmet Aslan, açtigi dükkanda mobil telefon satisi, tamiri ve aksesuar hizmeti veriyor.

Aslan, AA muhabirine, yillardir islettigi cep telefonu dükkaninin depremde agir hasar aldigini, Melikgazi Mimar Sinan Çarsi ile yeniden is yeri açma firsati buldugunu söyledi.

Basvuru yaparken kuradan çok umudu bulunmadigini ancak çikinca çok mutlu oldugunu belirten Aslan, "Dükkanimizi açtik, vatandasimizi bekliyoruz. Insallah herkesin isi iyi olur. Kayseri Valimize, Melikgazi Belediyesine tesekkür ederiz. Burada çok çalistilar. Kim yapmissa hepsinden Allah razi olsun." dedi.

- "Hayat döngüsü için esnafin canlanmasi gerekiyordu"

Depremde enkaz altinda kalan kirtasiye dükkanindan kurtarabildigi ürünlerle açtigi prefabrik is yerinde yeni bir baslangiç yapma firsati yakalayan Halit Dost da kentte hayatin normale dönebilmesi için öncelikle esnafin ayaga kalkmasi gerektigini vurguladi.

Dost, "Hayatin normale dönmesi, hayat döngüsü için esnafin canlanmasi gerekiyordu. Adiyaman'da daha önce 28 dükkanli bir çarsi açildi. Akabinde burasi açildi. Her kesimden esnaf var burada. Kura ile belirlendi, kismet bizeymis." diye konustu.

Bölgede koordinatör olarak görev yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'ten bu süreçte çok fazla destek gördüklerine isaret eden Dost, "Bilgisayarim çalinmisti, 3 gün içinde yenisini temin ettiler. Allah razi olsun yapandan, dua edenden. Adiyaman'da hayat sürecek. Su an hayat normal degilse bile normale dönmesi için bir baslangiç bu çarsi." ifadelerini kullandi.

Depremde evi ve is yeri yikilan Aydin Atalay ise prefabrik çarsida açtigi manav dükkani ile geçimini saglamayi hedefliyor.

Adiyaman'in ayaga kalmasi açisindan prefabrik is yerlerinin önemli oldugunu dile getiren Atalay, "Allah razi olsun devletimizden, sayin Valimizden. Bize yardimci oldular, prefabrik dükkan verdiler. Simdi ekmek paramizi buradan çikarmak istiyoruz. Insallah hep beraber bu memleketi ayaga kaldirmak için mücadele edecegiz. Bir ay, bir yil, bes sene, ne kadar sürerse artik. Bu memleketten gitmemek lazim." diye konustu.