Müteahhitten "ilk depremde binanin yalnizca bir kismi yikildi" savunmasiAbdulkerim S. B. Topaloglu- Adana'da yikilan Mete Apartmani'nin tutuklu müteahhidi Muzaffer Mete'nin ifadesinden: - "Bina her katta üç daire olacak sekilde insa edilmistir. Ilk depremde binanin yalnizca bir kismi yikildi. Diger iki kismi saglam sekilde ayakta duruyordu"

Müteahhitten "ilk depremde binanin yalnizca bir kismi yikildi" savunmasiAbdulkerim S. B. Topaloglu- Adana'da yikilan Mete Apartmani'nin tutuklu müteahhidi Muzaffer Mete'nin ifadesinden:
- "Bina her katta üç daire olacak sekilde insa edilmistir. Ilk depremde binanin yalnizca bir kismi yikildi. Diger iki kismi saglam sekilde ayakta duruyordu"

ADANA (AA) - SATUK TOPALOGLU - Adana'daki Mete Apartmani'nin, Kahramanmaras merkezli depremlerde yikilmasiyla ilgili tutuklanan müteahhid Muzaffer Mete, kusuru bulunmadigini öne sürdü.

Pazarcik merkezli 6 Subat'taki 7,7 büyüklügündeki depremde hasar alan, Elbistan merkezli 7,6 büyüklügündeki sarsintida yikilan, çok sayida kisinin hayatini kaybettigi Çukurova ilçesi Güzelyali Mahallesi'ndeki Mete Apartmani'nin 17 Subat'ta tutuklanan müteahhidi Muzaffer Mete'nin savcilik ifadesine ulasildi.

Binanin 1997 yilinda yapimina baslandigini belirten Mete, "Mete Apartmani 2000 yilinda tamamlandi. Binanin elektrik teknik uygulama sorumlulugunu ben yaptim. Insaat mühendisi olarak ise Atilla Tugran görev aldi." ifadesini kullandi.

Mete Apartmani'nin yapildigi tarihteki yönetmelige uygun insa edildigini savunan Mete, sunlari kaydetti:

"Binanin müteahhitligini ben yaptim. Gündüz vakti yasanan ikinci depremden önce kimse bu kadar siddetli deprem olacagini tahmin etmediginden bazi sakinler esyalarini almak amaciyla evlerine girmisler. Maalesef yasanan ikinci deprem nedeniyle binanin yikilmasi sonucu göçük altinda kalarak vefat etmislerdir. Bina her katta üç daire olacak sekilde insa edilmistir. Ilk depremde binanin yalnizca bir kismi yikildi. Diger iki kismi saglam sekilde ayakta duruyordu. Üzerime atili suçlamalari kabul etmiyorum."

- Binanin insaat mühendisi de tutuklanmisti

Adana'da depremde yikilan binalardaki yapim kusurlariyla ilgili sorusturma kapsaminda Mete Apartmani'nin insaat mühendisi Atilla Tugran 16 Subat'ta, müteahhidi Muzaffer Mete ise 17 Subat'ta tutuklanmisti.

Yikimlarin ardindan baslatilan çalismalarda, kolon betonlarindan yapi uzmanlarinca alinan karotlar incelenmek üzere yapi ve zemin denetimi laboratuvarina gönderilmisti. Laboratuvar ortaminda yapilan çalismalar sonucu, arasinda Mete Apartmani'nin da oldugu 11 binadan alinan örnekler deprem dayaniklilik testini geçememisti.