Matriks'in net kari 2022'de yüzde 127 artarak 58,7 milyon TL olduMuhammed Said Tanil- Matriks Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardimcisi Cem Tutar: - "Kendisini sektörün teknoloji paydasi olarak konumlandiran Matriks, sermaye piyasasi ekosisteminin ihtiyaç duyacagi uçtan uca teknolojik çözümleriyle, her zaman sektörün yaninda olmayi sürdürecek"

Matriks'in net kari 2022'de yüzde 127 artarak 58,7 milyon TL olduMuhammed Said Tanil- Matriks Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardimcisi Cem Tutar:
- "Kendisini sektörün teknoloji paydasi olarak konumlandiran Matriks, sermaye piyasasi ekosisteminin ihtiyaç duyacagi uçtan uca teknolojik çözümleriyle, her zaman sektörün yaninda olmayi sürdürecek"

ISTANBUL (AA) - Matriks Bilgi Dagitim Hizmetleri AS'nin net kari 2022'de bir önceki yila göre yüzde 127 artisla 58 milyon 694 bin 313 lira oldu.

Matriks Bilgi Dagitim Hizmetleri AS 2022 yilina iliskin finansal sonuçlarini açikladi.

Satislarini 2022'de bir önceki yila göre yüzde 51 artisla 250 milyon 101 bin 745 lira seviyesine yükselten Matriks’in 2022 yil sonu itibariyla elde ettigi net kar ise 58 milyon 694 bin 313 lira olarak kayitlara geçti. Böylece sirket, bir önceki yila göre net karini yüzde 127 artirmis oldu.

- "Önceligimiz finansal sürdürülebilirlik"

2022 yilina iliskin finansal sonuçlari yorumlayan Matriks Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardimcisi Cem Tutar, finans sektörüne yönelik sunduklari ürün ve hizmetlerde oldugu gibi, finansal anlamda da sürdürülebilirligin çok önemli oldugunu belirterek, "Bu açidan, belirsizliklerin ve beklenmedik zorluklarin gölgesinde elde ettigimiz rakamlarin uzun vadeli planlarimizla uyumlu gelisimi bizler için mutluluk verici."diye konustu.

Cem Tutar söyle devam etti: "Sadece Türkiye sermaye piyasalari degil, küresel piyasa kosullari da islem platformlari ve altyapi ürünlerimizin ve bu konuda yatirimlarimizin degerini net bir sekilde ortaya koyuyor. Bu açidan bakildiginda Matriks’in özellikle emir ve risk yönetimi tarafindaki ürünleri, kurumsal müsterilerin hayatinda önemli bir fark yaratiyor. Kendisini sektörün teknoloji paydasi olarak konumlandiran Matriks, sermaye piyasasi ekosisteminin ihtiyaç duyacagi uçtan uca teknolojik çözümleriyle, her zaman sektörün yaninda olmayi sürdürecek."

Finans sektörünün ve sektörün tüm paydaslarinin gelisimi açisindan finansal okur yazarliga deginen Tutar, "Finansal okur yazarliga iliskin faaliyetlerimizi daha da güçlü hale getirmek için projeler üretmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Genel Müdür Yardimcisi Cem Tutar, kendini algoritmik islemler konusunda gelistirmek isteyen yatirimcilara kaynak olusturmak üzere kurduklari algokutuphanesi.com’u daha da gelistirip ürünlerine entegre ettiklerini kaydederek, Matriks Akademi bünyesinde gerçeklestirdikleri online ve yüz yüze bulusmalari, sektörün çok degerli profesyonellerinin de katilimlari ile, dijital ve sürdürülebilir bir basvuru kaynagina dönüstürerek, yatirimcilarin finansal okuryazarlik yolculuguna katkida bulunacaklarina inandiklarini bildirdi.

- "Kripto para tarafinda çalismalar sürüyor"

Cem Tutar, kripto piyasasi ile ilgili çalismalarda önemli ilerlemeler kaydedildigi bilgisini de paylasarak, "Regülasyon süreçleri yakin takibimizde. Kripto para ticaretinde yatirimci ve kuruluslarin ihtiyaç duyabilecekleri alt yapi, islem platformu ve analiz araçlariyla ilgili çalismalarimizda belirli bir seviyeye geldik." dedi.

Kripto para ve blockchain teknolojileri alanindaki gelismelerin Türkiye açisindan önemli firsatlar barindirdigini düsündüklerini aktran Tutar, bu alanda, yüzde 100 Türk mühendisliginin ortaya koyacagi, küresel çapta ilkleri bünyesinde barindiran bir ürünü önce Türkiye’ye, ardindan tüm dünyaya kazandirmak istediklerini kaydetti.

- "Deprem bölgesine desteklerimiz devam ediyor"

Tüm Türkiye gibi, "6 Subat’ta yasanan ve 11 ilde büyük bir yikima neden olan depremler nedeniyle çok üzgünüz" diyen Cem Tutar, depremin ilk anindan itibaren ilgili kamu kurum ve kuruluslariyla koordineli olarak bölgeye destek olmaya çalistiklarini söyledi.

Cem Tutar, Matriks olarak bölgeye desteklerinin devam ettigini belirterek, “Deprem felaketinin yasandigi illerde normal hayata dönmenin zor oldugunun farkindayiz. Bu süreci hizlandirmak için bölgede neler yapabilecegimizin çalismalarini yürütüyor ve bölge özelinde; özellikle çocuk ve gençlerimize yönelik sürdürülebilir projeleri hayata geçirmek için ilgili kurum ve kuruluslarla temaslarimizi yürütüyoruz” diyerek sözlerini tamamladi.