Kahramanmaras'ta konteyner kentte kalan kadinlar çiçek diktiÖmer Faruk Salman,Izzet Mazi

Kahramanmaras'ta konteyner kentte kalan kadinlar çiçek diktiÖmer Faruk Salman,Izzet Mazi

KAHRAMANMARAS (AA) - Kadin ve Demokrasi Vakfi (KADEM) tarafindan Kahramanmaras Baykar konteyner kentte, "Her çiçek bir umut" sloganiyla organize edilen çiçek fidesi dikim etkinligi gerçeklestirildi.

Deprem bölgesindeki kadinlarin yasadiklari psikolojik travmalari atlatmalari amaciyla yapilan çalisma kapsaminda yaklasik 4 bin çiçek fidesi toprakla bulusturuldu.

KADEM Iletisimden Sorumlu Genel Sekreter Yardimcisi Semanur Sönmez Yaman, AA muhabirine, "Her çiçek bir umut" sloganiyla Kahramanmaras'ta gerçeklestirdikleri etkinligin tüm deprem bölgesinde uygulanacagini söyledi.

Özellikle kadinlarin evlerinde çiçek yetistirmeyi sevdigini anlatan Sönmez, ekilen çiçeklerin depremzede kadinlari hayata yeniden baglayacagini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Depremle birlikte kadinlar bu çiçekle olan iliskilerini de koparmak zorunda kaldilar. Çocuklarini kaybettikleri gibi çiçeklerini de kaybettiler. Istedik ki kadinlar, konteyner kentte günlük rutinlerine biraz dönebilsinler. Her gün bir çiçege baksinlar. O çiçegi gördükleri zaman o çiçegin büyümesini, açisini görerek sevinebilsinler. Çiçekleri sulayarak günlük rutinlerine biraz devam edebilsinler. Çiçek diksinler, dikerken topraga dokunarak da terapi olsunlar istedik. Çiçegini alsin, konteynere götürsün ve orada ailesinin bir ferdi olarak o çiçekli ümitlerini yesertsin dedik."

Sönmez, organizasyon nedeniyle yasadigi mutlulugu dile getirerek, "Bölgede daha önce hiç çiçek dikim etkinligi yapilmamis. Yardim getiren ve dagitan olmus. Çocuklari oynatan olmus. Farkli etkinlikler yaptiran olmus. Ama ilk kez yeniden çiçek sahibi olmak kadinlari çok mutlu etti. Insallah onlara iyi gelecek diye düsünüyoruz." diye konustu.