Olaganüstü hal kapsaminda deprem bölgesindeki ekonomik hayata iliskin düzenlemelere gidildiGöksel Yildirim- Sanayi siciline iliskin süreler 6 Subat'tan itibaren 3 ay duracak - Zarar gören esnaf ve sanatkarlardan, olaganüstü hal süresince bu alandaki meslek kuruluslarinca düzenlenecek belgeler için ücret alinmayacak - Esnaf ve sanatkar odalari, birlikleri, federasyonlari ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu ile kooperatif ve üst kuruluslari, olaganüstü hal süresince afet bölgesindeki i

Olaganüstü hal kapsaminda deprem bölgesindeki ekonomik hayata iliskin düzenlemelere gidildiGöksel Yildirim- Sanayi siciline iliskin süreler 6 Subat'tan itibaren 3 ay duracak
- Zarar gören esnaf ve sanatkarlardan, olaganüstü hal süresince bu alandaki meslek kuruluslarinca düzenlenecek belgeler için ücret alinmayacak
- Esnaf ve sanatkar odalari, birlikleri, federasyonlari ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu ile kooperatif ve üst kuruluslari, olaganüstü hal süresince afet bölgesindeki i

ANKARA (AA) - Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan ilan edilen olaganüstü hal kapsaminda ekonomik hayata iliskin bazi düzenlemeler yapildi.

Olaganüstü Hal Kapsaminda Bazi Tedbirlerin Alinmasi Hakkinda Cumhurbaskanligi Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayimlandi.

Kararnameyle 6 Subat'ta meydana gelen deprem felaketinin ardindan 8 Subat'ta ilan edilen olaganüstü hal kapsaminda, avans ödemeleri, sanayi siciline iliskin süreler, esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluslari ile kooperatiflere yönelik bazi düzenlemelere gidildi.

Buna göre, 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu'nun ilgili maddesi uyarinca 11 Subat itibariyla kamu personeline yapilmis aylik ve ücret ödemeleri, ilgililerin depremde ölümleri halinde geri alinmayacak.

Olaganüstü hal ilan edilen illerde, Sanayi Sicili Kanunu'nun 2, 4 ve 5'inci maddelerinde belirtilen süreler, 6 Subat'tan itibaren 3 ay durduruldu. Bu süreler, durma süresinin sona erdigi günü takip eden günden itibaren islemeye baslayacak.

Söz konusu illerde, Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluslari Kanunu kapsaminda faaliyet gösteren ve depremden zarar gören esnaf ve sanatkarlardan, olaganüstü hal süresince, esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluslarinca düzenlenecek belgeler için ücret alinmayacak.

5362 sayili Kanun kapsaminda faaliyet gösteren esnaf ve sanatkar odalari, birlikleri, federasyonlari ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu ile Kooperatifler Kanunu kapsaminda faaliyet gösteren kooperatif ve üst kuruluslari, 6 Subat'tan itibaren olaganüstü hal süresince, afet bölgesindeki illerde yönetim kurulunca alinacak kararla ayni veya nakdi yardim yapabilecek.

Kararnamenin kamu personeline yapilmis avans ödemesiyle ilgili hükmü 11 Subat, diger hükümleri bugün itibariyla yürürlüge girdi.