Dicle Elektrik, 30 milyondan fazla evraki dijital arsive tasiyorGülsen Çagatay

Dicle Elektrik, 30 milyondan fazla evraki dijital arsive tasiyorGülsen Çagatay

ANKARA (AA) - Dicle Elektrik, bu yil hayata geçirdigi "Dijital Arsiv" projesiyle, 30 milyonun üzerindeki basili evraki dijital arsivine tasimayi amaçliyor.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, yapay zeka destekli özel tarayicilarla gerçeklestirilen islemle bugüne kadar bilgi formu, sözlesme, makbuz ve çesitli basvurulari da içeren 3 milyon basili evrakin dijital arsive tasinmasi saglandi.

Güneydogu Anadolu Bölgesi'nde 6 ilde elektrik dagitim hizmeti sunan Dicle Elektrik, sifir atik prensibiyle yola çiktigi "Dijital Arsiv" projesini hayata geçirdi.

Açiklamada görüslerine yer verilen, Dicle Elektrik Genel Müdürü Yasar Arvas, "Kurumsal dünyanin gündemindeki sürdürülebilir çevre ve sifir atik konularinda ekosisteme katki sunmaya devam edecegiz. Arsivimizde bilgi formu, sözlesme, makbuz ve çesitli basvurulari kapsayan abonelik hizmeti içerikli evraklarin dijital ortamda saklanmasina yönelik bir dijital dönüsüm projesine imza attik." ifadelerini kullandi.

Arvas, kurum olarak hammadde kullanimi, düsük emisyon, atik yönetimi ve geri dönüsüm uygulamalarina yatirim yaptiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu projemizle birlikte ise dijitale aktardigimiz evraklari geri dönüsüme kazandiracagiz. Ayrica dijital arsive entegre edecegimiz Yeni Nesil Abonelik projemizle hedeflerimizi daha da büyütüyoruz. Önümüzdeki bir yil içerisinde de basili evraklarimizi yüzde 90 azaltmayi ve her yil yüzlerce agacin kesilmesinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Tasinan tüm evraklar, uluslararasi standartlarla korunan veri merkezlerimizde saklaniyor. Ayrica projemiz sayesinde manuel olarak yapilan veri girisini, yani operasyonel süreçleri kisalttik. Bu da verimliligi beraberinde getirdi."