Azerbaycan: Aliyev ve Pasinyan'in Brüksel görüsmesi "faydali ve sonuç odakli" olduRuslan Rehimov

Azerbaycan: Aliyev ve Pasinyan'in Brüksel görüsmesi "faydali ve sonuç odakli" olduRuslan Rehimov

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Disisleri Bakanligi, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin, Brüksel'de yaptigi görüsmenin, "iki ülke arasindaki normallesme sürecinin ilerletilmesi açisindan faydali ve sonuç odakli" oldugunu bildirdi.

Bakanlik, Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan ve Avrupa Birligi (AB) Konseyi Baskani Charles Michel'in dün gerçeklestirdigi besinci üçlü toplantiya iliskin yazili açiklama yayimladi.

Açiklamada, "Görüsmeyi, iki ülke arasindaki normallesme sürecinin ilerletilmesi açisindan faydali ve sonuç odakli olarak degerlendiriyoruz." degerlendirmesinde bulunuldu.

Görüsmede, taraflarin Ermenistan ve Azerbaycan arasinda baris anlasmasi taslagi üzerinde mutabakata varilmasi, sinirlarin belirlenmesi ve ulasim baglantilarinin yeniden tesisi konularinda somut sonuçlara varilmasi amaciyla detayli görüs alisverisinde bulundugu belirtilen açiklamada, su ifadeler yer aldi:

"Azerbaycan tarafinin bölgede baris ve istikrarin saglanmasina iliskin tutumu bir kez daha taraflarin dikkatine sunuldu. Bilhassa devletlerin toprak bütünlügüne sayginin teyit edilmesi ve bu baglamda Azerbaycan'in uluslararasi kabul görmüs toprak bütünlügünün Ermenistan tarafindan da kabul edilmesi son derece önemlidir.

Görüsme ayrica çatisma sonrasi normallesme için önemli olan insani konularin tartisilmasi için bir firsat sagladi. Bu kapsamda kayip sahislarin akibetinin netlestirilmesinin ve mayin temizleme alanlarindaki adimlarin hizlandirilmasinin önemi bir kez daha vurgulandi."

Aliyev, Pasinyan ve Michel, dün Brüksel'de bir araya gelmisti. Michel, görüsme sonrasinda, taraflarin birbirlerinin toprak bütünlüklerine saygi duyduklarini teyit ettiklerini açiklamisti.

Michel ayrica, taraflarin, bölgede ulastirma ve ekonomik baglantilardaki engellerin kaldirilmasi konusunda açik ilerleme kaydettigini belirtmisti.