Angelina Jolie, mülteciler ve dezavantajli gruplara destek için moda dünyasina atildiNuri Aydin

Angelina Jolie, mülteciler ve dezavantajli gruplara destek için moda dünyasina atildiNuri Aydin

NEW YORK (AA) - ABD'li oyuncu Angelina Jolie, mültecilere ve dezavantajli gruplara destekleri daha sürdürülebilir hale getirmek amaciyla yeni bir moda girisimi baslattigini duyurdu.

Sosyal medya hesabindan paylasimda bulunan Jolie, "Atelier Jolie" adini verdigi markasiyla katilimcilarin ustalar, modelist ve girisimcilerin kendi üretimlerini yapacaklarini açikladi.

Jolie, proje kapsaminda kullanilmayan materyallerden yararlanilacagina isaret ederek, yeteneklerine uygun sekilde mülteciler ve dezavantajli gruplardan olusan genis bir ekibi bir araya getireceklerini ve bu gruplara destegin sürdürülebilir hale getirilmesini amaçladigini vurguladi.

Projenin "kültürel miraslarin zenginliklerinin paylasilmasina yardim etme ve (moda) girisimlerinin gelismesini destekleme" niyetinde oldugunu ifade eden Jolie, müsterilerin eski kiyafetlerini tamir ettirme ya da dönüstürme imkanina da sahip olacagini belirtti.

Jolie, açiklamasinda, "Hepimiz baskalarinin tasarimlarini toplayabilir ve onlardan etkilenebiliriz. Ancak kendini ifade etmenin en yüksek biçimi ve bence en eglencelisi kendimiz için yaratmaktir." ifadelerini kullandi.

Jolie, Aralik 2022'de, Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi (BMMYK) Iyi Niyet Elçiligi görevinden ayrilacagini, ilerleyen süreçlerde mülteciler ve yerel kuruluslarla dogrudan iliski kurarak "farkli çalisma" zamaninin geldigini hissettigini söylemisti.

BM bünyesinde insani yardim faaliyetlerine 2001'de baslayan Angelina Jolie, 2012'de BM Iyi Niyet Elçisi olarak atanmisti.