Depremzede genç yazar için çadir kentte imza günü düzenlendiGökhan Çali- Dogustan kalp yetmezligi bulunan 23 yasindaki Sultan Gökburun: - "Insan maddi manevi her türlü zarara ugrayabilir ama ümidini kaybetmemisse hayata daha güçlü, daha azimle yürür ve tekrar normal yasamina dönebilir"

Depremzede genç yazar için çadir kentte imza günü düzenlendiGökhan Çali- Dogustan kalp yetmezligi bulunan 23 yasindaki Sultan Gökburun:
- "Insan maddi manevi her türlü zarara ugrayabilir ama ümidini kaybetmemisse hayata daha güçlü, daha azimle yürür ve tekrar normal yasamina dönebilir"

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras'ta dogustan kalp hastasi Sultan Gökburun'un, 18 yasinda yazdigi hayat mücadelesini konu alan kitabi için çadir kentte imza günü düzenlendi.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerin vurdugu bölgeye gönüllü gelen Samsun Halk Egitim Merkezi Müdürlügü ekibinden Nefes Teknikleri Egitmeni Bütünsel Saglik Uzmani Müleyke Özer, seansi sirasinda, hastaligi nedeniyle yasadigi zorluklara karsi mücadelesini anlattigi kitabini gösteren kalp yetmezligi hastasi 23 yasindaki Gökburun ile tanisti.

Özer, hikayesini dinledigi genç yazarin gelirini tedavisi için kullandigi kitaba tanitim günü düzenleyemedigini ögrendi. Harekete geçen Özer, ekip arkadaslariyla Atatürk Parki'ndaki çadir kentte 18 yasindayken "Ümidinizi Kaybetmeyin" adli kitabi yazan Gökburun'a imza günü düzenledi.

Özer, AA muhabirine, Gökburun'un hastaliginda verdigi mücadelesi ve kitabi yazma hikayesinden çok etkilendigini belirtti.

Eski mesleginin basin danismanligi oldugundan bahseden Özer, "Peki kitabinin imza günü oldu mu?' diye sordum. Dedi ki, 'Hayir.' Sultan hanimin buradaki basin danismani olarak, Elazig Halk Egitim Müdürlügü ekibiyle organizasyon düzenledik. Elindeki son 30 kitabi destek amaciyla satin aldik." dedi.

- Gelirin bir kismini kendisi gibi depremzedelere bagislayacak

Sultan Gökburun da kendisine bu süreçte destek olan egitmenlerine tesekkür etti.

Imza gününde satilan kitaplardan elde edilen gelirin bir kismini kendisi gibi depremzede vatandaslara bagislayacagini aktaran Gökburun, "Içimiz, yüregimiz çok buruk. Yasanan felaket için çok üzgünüz. Ama biliyoruz ki, birlikten güçlük, kuvvet dogar." diye konustu.

Gökburun, organizasyonun kendisini çok sevindirdigini dile getirerek, "Mutluluk paylasildikça çogaldigi için ben de gelirimin bir kismini ihtiyaci olan vatandaslarimiz ve çocuklarimizla paylasmak istiyorum. Insan, umudunu kaybettigi zaman her seyini kaybetmis gibi olur. Insan, maddi manevi her türlü zarara ugraya bilir ama ümidini kaybetmemisse hayata daha güçlü, daha azimle yürür ve tekrar normal yasamina dönebilir. Bu felaket karsisinda umudumuzu kaybetmeyerek devam edecegiz." ifadesini kullandi.