Kahramanmaras'ta depremzede esnaf verilen desteklerle ayaga kalkmaya çalisiyorÖmer Faruk Salman

Kahramanmaras'ta depremzede esnaf verilen desteklerle ayaga kalkmaya çalisiyorÖmer Faruk Salman

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras'ta, 6 Subat'ta meydana gelen depremler sonrasinda is yerleri yikilan veya hasar gören esnaf, Türkiye'nin farkli bölgelerinden uzatilan yardim eliyle yeniden ayaga kalkabilmek için çabaliyor.

Afetzede esnafin ticaret hayatina geri dönebilmesi için harekete geçen belediyeler, talepler dogrultusunda çalismalar yapmaya basladi.

Elbistan ilçesine ilk olarak, Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan 5 bin metrekare alana 90 konteynerden olusan "Elbistan Kayseri Çarsisi" kuruldu. Içerisinde giyim, gida, kuaför, bakkal, büfe, çay ocaklari, kahvalti salonlari, mescit ve tuvalet gibi alanlarinin yer aldigi çarsiyla ilçedeki ticari yasamin normale dönmesi hedefleniyor.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi tarafindan da Kahramanmaras kent merkezine 50 konteynerden olusan is merkezi kurulmasi için çalismalar yapiliyor.

Ankara Büyüksehir Belediyesi ise yerel esnafa katki saglamak için Kahramanmaras Ticaret ve Sanayi Odasi (KMTSO) Gida Komitesi'nin talebi üzerine baskentte 85 depremzede esnafin katilacagi fuar organize etti.

KMTSO Gida Komitesi Baskani Samet Çiftaslan, AA muhabirine, esnafin çok zor durumda oldugunu söyledi.

Dükkanlarin yikildigini, ayakta kalan is yerlerinin ise sehirde az insan kaldigi için satis yapamadigini belirten Çiftaslan, "Ankara'da Kahramanmaras tanitim günlerinin yapildigi, her sektörden esnafimizin gidip orada ürünleri satabilecegi bir alan olusturmak istedik. Konaklama ve ulasim dahil esnafin cebinden hiçbir sekilde para çikmayacak. Etkinligimiz Ankara'daki Altinpark Fuar Alani'nda 17 Mart'ta basladi, 10 gün sürecek." dedi.

Fuarin çok verimli geçmesini beklediklerini ifade eden Çiftaslan, "Insallah insanlarimiz buradan güzel bir kazanç elde edip güçlü bir sekilde sehrine dönecek ve eski düzenden daha iyi bir sekilde devam edecek. Kahramanmaras ölü sehir olmasin, eskisinden daha güzel, daha turistik bir sehir olsun istiyoruz. Esnafimiz tekrar buraya gelsin ve ticaretini devam ettirsin." diye konustu.

Çiftaslan, gelecek dönemlerde Istanbul, Izmir ve Antalya'da da benzer çalismalar yapmayi hedeflediklerini kaydetti.